Τοπικά

Σκουρλέτης από Λάρισα: Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο παρακολουθώντας απλά την τουρκική προκλητικότητα

Κριτική στην κυβέρνηση για του χειρισμούς της στην Ελληνοτουρκική κρίση, άσκησε από τη Λάρισα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής στο κέντρο της πόλης, εξήγησε πως «βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας. Δεν είναι κάτι που μπορεί να μας αιφνιδιάσει γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε δείγματα γραφής εκ μέρους της τουρκικής πλευράς. Το ερώτημα που γεννιέται είναι αν αξιοποίησε η Ν.Δ. όλες τις συμμαχίες σε διπλωματικό επίπεδο ή απλώς παρακολουθούσε σε γενικές γραμμές την τουρκική προκλητικότητα. Και φοβάμαι πως η κυβέρνηση κατασπατάλησε όλο το τελευταίο διάστημα για να βρεθούμε στο δεύτερο».

Σε ότι αφορά την κατάσταση στην οικονομία και τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «τα πράγματα το επόμενο διάστημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα και γι’ αυτό θα σταθούμε στο πλάι όσων πλήττονται από τη νέα ύφεση». Προανήγγειλε ότι στην επικείμενη ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει συνολικό πρόγραμμα για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα 32 εκ. ευρώ που θα λάβει η χώρα μας ως στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ για τη διαπραγμάτευση που προηγήθηκε στις Βρυξέλλες κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ο ρόλος της ήταν διακοσμητικός».

Για τη σειρά αποκαλύψεων που έρχονται το τελευταίο διάστημα στο φως της δημοσιότητας με αρνητικούς πρωταγωνιστές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «αντιπερισπασμό», εξηγώντας πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι «να επιτεθεί στον ΣΥΡΖΙΑ με κάθε μέσο και τρόπο και ως κυβέρνηση να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση». Χαρακτήρισε δε, ως παρωδία την επιτροπή που συστάθηκε για τη διερεύνηση των υποθέσεων Παπαγγελόπουλου και Novartis, η οποία «ουσιαστικά έρχεται να καλύψει το πραγματικό σκάνδαλο». Για το ίδιο θέμα είπε επίσης πως «ποτέ άλλοτε δεν έχουμε δει υπουργούς της κυβέρνησης απροκάλυπτα να απειλούν δικαστικούς».

Με αρκετή αυτοκριτική διάθεση τέλος, έκανε λόγο για προσπάθεια αποκατάστασης των «τραυματισμένων σχέσεων» του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, εξηγώντας ότι «εμείς δε φοβηθήκαμε ποτέ να μιλήσουμε για τα λάθη μας κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά από τα παλαιά κόμματα του δικομματισμού».

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το