Τοπικά

Σκουπιδότους γέμισε το Ανατολικό Πήλιο – Τραγική η κατάσταση στο Χορευτό

Τραγική είναι η απουσία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου,  σύμφωνα με την επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μαρία Σαμαρά, με αποτέλεσμα σε διάφορες περιοχές να έχουν εμφανιστεί μικροί σκουπιδότοποι με την υπαιτιότητα δυστυχώς κάποιων ασυνείδητων που εναποθέτoυν αδιακρίτως και όπου να’ ναι σκουπίδια και  άχρηστα αντικείμενα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σκουπιδότοπου στο Χορευτό και πιο συγκεκριμένα λίγο μετά την είσοδο στο επίνειο (από ρέμα Κασσαβέτη έως το τέλος της παραλίας), όπου οι περίοικοι έχουν φρίξει με την κατάσταση που επικρατεί.

“Όπως μας κατήγγειλαν, έχουν ειδοποιήσει πολλές φορές τη δημοτική αρχή να παρέμβει και να καθαρίσει το σημείο, αλλά καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε. Παρά τις εκκλήσεις ούτε ένα υπάλληλος δεν εμφανίστηκε για να περισυλλέξει τα σκουπίδια.

Ειδοποιήθηκε και η Διεύθυνση Υγείας εγγράφως που απέστειλε επόπτρια και ήλεγξε την περιοχή διαπιστώνοντας την απαράδεκτη κατάσταση. Η υπηρεσιακή παράγοντας προέβη και αυτή σε ενημέρωση της δημοτικής αρχής, αλλά πάλι καμία αντίδραση. Πλήρης αδιαφορία για την καταστροφή στο περιβάλλον και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που είναι εξοργισμένοι.

Και με το δίκιο τους, καθώς οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος περαστικός από τη μικρή αυτή χωματερή, είναι αποκαρδιωτικές. Πεταμένα σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα εδώ και εκεί, ενώ το βράδυ, όταν φυσάει, όλη αυτή η δυσωδία μεταφέρεται στον οικισμό.

Βρισκόμαστε ακόμη σε τουριστική σεζόν και αντί η υπηρεσία καθαριότητας να βρίσκεται σε καθημερινή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση όλων αυτών των καταστάσεων, δυστυχώς είναι απούσα με πλήρη ευθύνη των πολιτικών προϊσταμένων που δεν έχουν την συναίσθηση της πολιτικής κοινωνικής ευθύνης και του ρόλου τους.

Οι διαμαρτυρίες κατοίκων για σκουπιδότοπους προέρχονται όχι μόνο από το Χορευτό αλλά και άλλες δημοτικές ενότητες και όφειλε η δημοτική αρχή έστω και αυτή την ώρα να αντιδράσει και να στείλει απορριμματοφόρα και συνεργεία για να καθαρίσουν τα σημεία.

Για ποια, όμως απορριμματοφόρα να μιλήσουμε, όταν παθαίνουν βλάβες, την ώρα που κινούνται στους δρόμους και κινδυνεύουν οι ζωές των οδηγών;

Είναι πραγματικά τραγικό, οι επαγγελματίες στον τουρισμό και οι κάτοικοι να κάνουν τα αδύνατα δυνατά μέσα σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση για να προβάλλουν τουριστικά την περιοχή μας και να δημιουργούν το καλύτερο όνομα, και να έχουμε μια δημοτική αρχή, όχι μόνο τραγικά απούσα, αλλά και εντελώς αδιάφορη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  τη φροντίδα του τόπου και την προστασία του τουριστικού προϊόντος μας”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το