Ελλάδα

Σκουρλέτης: Δεν έχει κλείσει ο κύκλος συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ -Πολιτικά αστεία το θέμα Μουζάλα

skurletis.20.3.708

Η υπόθεση Μουζάλα δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη συνοχή της κυβέρνησης, τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει κλείσει ο κύκλος της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

«Η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από μια εντιμότητα, παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν. Δεν βλέπω να συντρέχουν αυτή τη στιγμή οι λόγοι για να πούμε ότι έχει κλείσει ο κύκλος αυτής της συνεργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνέντευξή του στην «Αυγή».

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως «πολιτικά αστεία» το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Γιάννη Μουζάλα. «Δεν υπήρξε κανένας προβληματισμός ότι μπορεί ένα τέτοιο γεγονός να θέσει σε αμφισβήτηση τη συνοχή της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν συνέβαινε ή συμβεί κάτι τέτοιο, να είστε σίγουρος ότι θα σχετίζεται με πολύ βαθύτερα και σοβαρότερα προβλήματα από το να υπάρξει μία αναφορά εν τη ρύμη του λόγου σε μία υπόθεση που ούτως ή άλλως έχει ταλαιπωρήσει τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα μας», δήλωσε σχετικά.

Στο «μέτωπο» της αξιολόγησης, ο υπουργός εκτίμησε ότι μπορεί να κλείσει ακόμη και μέσα στον Μάρτιο, ενώ διαβεβαίωσε ότι το παράλληλο πρόγραμμα παραμένει αναπόσπαστο στοιχείο του συνολικού κυβερνητικού προγράμματος.

«Η αλήθεια είναι ότι η ένταση και η πυκνότητα των θεμάτων που σχετίζονται με την πρώτη αξιολόγηση, εκ των πραγμάτων, δημιουργούν μια δυσκολία στο να παρθούν μέτρα και ν’ ασκηθούν πολιτικές που είναι έξω από το πεδίο της συμφωνίας του Αυγούστου. Θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, άρα και με την ολοκλήρωση των θεμάτων που σχετίζονται με το 70% – 80% του τελευταίου προγράμματος, που είναι εμπροσθοβαρές ως γνωστόν, απελευθερώνεται χώρος, δυνάμεις για να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα ζητήματα», ανέφερε.

Ακόμη, μιλώντας για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το κόμμα πρέπει να επιχειρήσει άνοιγμα «σε συγκεκριμένες πολιτικές προσωπικότητες και κοινωνικές δυνάμεις που σηματοδοτούν ορισμένα πράγματα και φάνηκε ότι παίζουν έναν ρόλο στις σημερινές συνθήκες», τονίζοντας ωστόσο, ότι ταυτόχρονα, το συνέδριο θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον διακριτό ρόλο του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση και απέναντι στα κινήματα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το