Τοπικά

Σκοπιμότητες πίσω από τα στοιχεία για την αέρια ρύπανση στον Βόλο, fake news και τρομοκρατία των πολιτών κατήγγειλε ο Περιφερειάρχης στο περιφερειακό συμβούλιο

Σκοπιμότητες στην επιστημονική ομάδα του καθηγητή κ. Γουργουλιάνη, που έδωσε στη δημοσιότητα μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , τα στοιχεία της έρευνας για την αέρια ρύπανση στον Βόλο το τελευταίο δωδεκάμηνο, απέδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είπε πως δεν δόθηκε τυχαία στη δημοσιότητα η έρευνα μια ημέρα νωρίτερα και δήλωσε πως δημιουργείται κλίμα τρομοκρατίας στο οποίο συμμετέχουν και δημοσιογράφοι που έχουν ίδιον όφελος. Όπως είπε έγινε διασπορά fakenews και τρομοκρατίας. Επιτέθηκε και στο ΤΕΕ που άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση ώστε η διεύθυνση περιβάλλοντος να καταθέσει θετική εισήγηση στο περιφερειακό συμβούλιο για το εργοστάσιο SRF του δήμου Βόλου. Τόνισε πως δεν είναι πιστοποιημένοι οι σταθμοί μέτρησης της ερευνητικής ομάδας του κ. Γουργουλιάνη και είπε πως η επιστημονική συνεργάτης της περιφέρειας, η καθηγήτρια κ. Σαμαρά, του παρέδωσε αποτελέσματα μετρήσεων που δείχνουν ότι η ατμόσφαιρα στον Βόλο είναι καθαρή.

Υπερασπίστηκε τις πρωτοβουλίες που πήρε η περιφέρεια για την εγκατάσταση μετρητών και τον εντοπισμό των οσμών στον Βόλο.

Δήλωσε ότι η ΑΓΕΤ για να καίει RDF έλαβε άδεια από τις Κυβερνήσεις και είπε πως τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν Κυβέρνηση έχουν ίδια πολιτική στο ζήτημα, ενώ τόνισε πως το εργοστάσιο SRF του δήμου Βόλου εγκρίθηκε από όλους τους δημάρχους της Μαγνησίας που μετέχουν στον Σύνδεσμο Απορριμμάτων και σημείωσε πως η μονάδα θα κάνει ανακύκλωση και δεν θα καίει καύσιμο.

«Δεν σας είδα να πηγαίνετε σε κανέναν δήμο να διαμαρτύρεστε» είπε.

Επανέλαβε πως η Περιφέρεια έλαβε δύο φορές αποφάσεις για να μην καίει RDF η ΑΓΕΤ αλλά δεν εισακούστηκε και παρέπεμψε εκείνους που διαφωνούν με την δημιουργία εργοστασίου SRF του δήμου Βόλου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που θα λάβει την απόφαση έγκρισης.

«Είναι ώρα της αλήθειας, πρέπει να δούνε όλοι κατάματα το αύριο και να παραμεριστούν οι πολιτικές ιδεοληψίες. Εμείς μιλάμε την γλώσσα της ευθύνης και πρέπει να βάλουμε όλοι το χέρι στην ελληνική μας ψυχή και να δούμε τις αρετές και τις σταθερές αξίες του σύμπαντος που έχει το καλό και το κακό. Όταν υπηρετείς το καλό σηκώνεις όλο το βάρος του κόσμου πάνω σου . Καθένας σηκώνει το βάρος της στιγμής μέσα στο χρόνο. Πιστεύω θα προχωρήσουμε κοιτάζοντας προς το μέλλον και θα προχωρήσουμε προς το καλό», είπε.

Νωρίτερα υπήρξε με τους επικεφαλής των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαπληκτισμός για την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην περιφέρεια και ο περιφερειάρχης τόνισε πως η αστυνομία είχε τις πληροφορίες της και αποφάσισε το επιχειρησιακό της σχέδιο για να μην υπάρξει ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Τον λόγο έχει λάβει η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και στη συνέχεια θα μιλήσουν οι επικεφαλής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το