Τοπικά

Σκόπελος: Eλαφρύς τραυματισμός εργαζομένου στην υπηρεσία καθαριότητας

Ελαφρά τραυματίστηκε στην πατούσα του αριστερού του ποδιού υπάλληλος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου σήμερα το πρωί όταν κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων στο οικισμό της Χώρας, θραύσμα γυαλιού διαπέρασε το υπόδημα που φορούσε. Με αφορμή το περιστατικό, σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει πως ο Δήμος για αρκετούς μήνες δεν έχει χορηγήσει τα προβλεπόμενα από το Νόμο για τα μέσα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
«Έχουμε προμηθευτεί και χορηγήσει όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό» απαντά ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης» σημειώνοντας πως πριν λίγες ημέρες έγινε και έλεγχος από το Σωματείο των εργαζομένων.
“Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του κ. Περίσση άμεσα να προχωρήσει σε καταγραφή των ελλείψεων και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2019 σε όλες τις ειδικότητες μόνιμων και συμβασιούχων με παράλληλη εφαρμογή μέτρων συνεχούς καθαριότητας και απολύμανσης, με επαρκή είδη καθαριότητας και καλής ποιότητας αντισηπτικά-απολυμαντικά, να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη παράταση η κατασκευή αποδυτηρίων και λουτρών στο αμαξοστάσιο, να γίνουν οι εμβολιασμοί και οι εξετάσεις που προβλέπονται.
Επίσης να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση και να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο η κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού, παρά τις γνωστές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν τα νησιά” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το