Τοπικά

Συστάσεις αντί για πρόστιμα στους δικυκλιστές για την παράνομη στάθμευση στα πεζοδρόμια “Θ”

dikyklia motopodilata foto (1)

Σε συστάσεις στους οδηγούς δικύκλων που στάθμευαν παράνομα στα πεζοδρόμια προχωρούσαν χθες οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου επιβολής προστίμων. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι δημιουργήθηκαν νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων στο κτίριο του ΟΤΕ (Σωκράτους με Ιωλκού) και θα ακολουθήσουν και άλλες. Στο μεταξύ, ξεκίνησε χθες και το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα- πόρτα» στις κεντρικές οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου είχε ανακοινώσει ότι από χθες θα ξεκινούσε η επιβολή χρηματικών προστίμων στους δικυκλιστές που παρκάρουν στα πεζοδρόμια και όχι στις καθορισμένες θέσεις που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας αναμένουν το «πράσινο» φως από τον δήμαρχο Βόλου προκειμένου να ξεκινήσουν την επιβολή προστίμων, καθώς χθες έκαναν μόνο συστάσεις στους παραβάτες δικυκλιστές. Να αναφερθεί ότι το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ παράλληλα γερανός θα «σηκώνει» τα παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα, τα οποία θα οδηγούνται σε ιδιωτικό χώρο φύλαξης.

dikyklia motopodilata foto (2)
Σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων δόθηκαν προς χρήση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Οι νέες θέσεις δημιουργήθηκαν στο κτίριο του ΟΤΕ (Σωκράτους με Ιωλκού) και έπεται συνέχεια και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης με στόχο την ομαλή κίνηση μέσα στην πόλη, τόσο των οδηγών, όσο και των πεζών.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Σταυρίδης «οριοθετήθηκαν νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων σε ακόμα ένα σημαντικό σημείο της πόλης. Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή συνεχίζει να βάζει τάξη στην στάθμευση των δικύκλων, με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολη η κίνηση μέσα στην πόλη και κυρίως η προσπελασιμότητα κι η πρόσβαση των πεζών στα πεζοδρόμια, που τόσα χρόνια καταλάμβαναν τα δίκυκλα».
Υπενθυμίζεται άλλωστε πως, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου, ξεκινά η επιβολή προστίμων στα παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα στο κέντρο του Βόλου τα οποία θα απομακρύνονται από συνεργείο που έχει μισθώσει ο Δήμος Βόλου με την χρήση γερανού και θα φυλάσσονται σε περιφραγμένο χώρο, με αποκλειστικό στόχο την αποσυμφόρηση των πεζοδρομίων από τα σταθμευμένα δίκυκλα, που ως αποτέλεσμα έχουν την μη απρόσκοπτη διέλευση των πεζών».

Το πρόγραμμα «πόρτα- πόρτα»
Κανονικά ξεκίνησε χθες η εφαρμογή για δεύτερη φορά του προγράμματος «πόρτα- πόρτα» για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τις κεντρικές οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος, με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Βιολέτα Καντόλα να αναφέρει πως «δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή απορριμμάτων ξεκινούν τις εργάσιμες ημέρες, από τις 6 π.μ. από την οδό Ιάσονος ανά ένα – δύο λεπτά, και θα ολοκληρώνονται στη 01.50, ενώ τα δρομολόγια για την αποκομιδή απορριμμάτων ανακύκλωσης θα ξεκινάνε στις 10 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 21.50 πραγματοποιώντας δρομολόγια επίσης ανά ένα – δύο λεπτά. Αντίστοιχα τις Κυριακές και τις αργίες τα δρομολόγια για την αποκομιδή των απορριμμάτων θα ξεκινάνε στις 9 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 21.50, ενώ για την αποκομιδή των απορριμμάτων ανακύκλωσης θα ξεκινάνε επίσης στις 9 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 17.50.
Εναλλακτικά έχουν τοποθετηθεί κάδοι σε όλες τις κάθετους οδούς της Ιάσονος και της Δημητριάδος, ώστε αν κάποιος δεν προλάβει το απορριμματοφόρο να μην ανεβάζει ξανά τα σκουπίδια στο σπίτι του, ενώ το πρόγραμμα της αποκομιδής έχει τυπωθεί και διανέμεται στους κατοίκους του κέντρου της πόλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το