Τοπικά

Απολογισμός με καταγγελίες στο Δήμο Αλμυρού

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΑΛΜΥΡΟΥ

Σε σοβαρές καταγγελίες για «απαράδεκτες» συμπεριφορές του δημάρχου και αντιδημάρχων εναντίον των υπαλλήλων του Δήμου Αλμυρού προχώρησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Τσανής. Ο ίδιος δήλωσε στη «Θ» ότι υπάλληλοι δέχονται χυδαία και σεξιστικά σχόλια και πρέπει να προστατευτούν από τη βία.
Στον προχθεσινό απολογισμό, της δημοτικής αρχής ο κ. Εσερίδης δέχτηκε σκληρή κριτική από τις αντιπολιτεύσεις με τον κ. Τσανή να θίγει και το θέμα των υπαλλήλων, ενώ τόνισε πως στην επόμενη συνεδρίαση θα υπάρξει εκτενής συζήτηση που θα προκαλέσει ο ίδιος.
Στον απολογισμό η δημοτική αρχή καταγγέλθηκε για υπηρεσιακή παρουσίαση των θεμάτων που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες, ενώ από τον κ. Χατζηκυριάκο επισημάνθηκε ότι ο κ. Εσερίδης είναι μίζερος με τα οικονομικά και αναλώνεται σε συγκρίσεις με την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος Αλμυρού είπε ότι η δημοτική αρχή μείωσε τις λειτουργικές δαπάνες και εξάλειψε κάθε μορφής σπατάλη. «Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη των προμηθευτών με άμεση πληρωμή, κάναμε εσωτερικό έλεγχο και απομακρύναμε υπαλλήλους που ενέχονται σε κακοδιαχείριση, λειτουργούμε αποθήκη όπου καταχωρούνται αναλυτικά όλα τα υλικά που εισέρχονται στο Δήμο» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να τονιστεί από τον κ. Τσανή ότι ο Δήμος δεν προμηθεύεται ούτε υλικά από την αγορά του Αλμυρού,
Ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης είπε ότι ο Δήμος Αλμυρού παρουσιάζει έλλειμμα στον έλεγχο των έργων, στερείται κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, έχει έλλειμμα δημοκρατικής συμπεριφοράς και αυταρχισμό, ενώ έχει υποβαθμίσει θέματα της καθημερινότητας και γύρισε το Δήμο πίσω στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν την ειδική δημόσια συνεδρίαση για τον απολογισμό, το Σώμα ομόφωνα αποφάσισε τα έργα της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας και της ανάδειξης των λιμνών Ζερέλια να παραταθούν για ολοκλήρωση εντός του 2016, καθώς δεν προλαβαίνουν να αποπερατωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το