Ελλάδα

Συνεχίζεται η ένταση στο ΕΚΠΑ – Φοιτητές στο γραφείο του Πρύτανη

πανεπιστήμιο αθήνα

Κλίμα έντασης επικρατεί για τρίτη ημέρα στο πανεπιστήμιο Αθηνών με καθώς μέρος των φοιτητών και διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν να αντιδρούν στην σχεδιαζόμενη τοποθέτηση ιδιωτικής φύλαξης στον χώρο του ιδρύματος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα μετά τη μήνυση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας Θεόδωρου Φορτσάκη για διατάραξη λειτουργίας του ιδρύματος.

Νωρίτερα σήμερα, ένταση σημειώθηκε όταν φοιτητές εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη. Οι φοιτητές που αντιδρούν στην πρόθεση της πρυτανείας να μπει ιδιωτική φύλαξη στο χώρο του πανεπιστημίου ζήτησαν να είναι παρόντες στην αυριανή συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Ο κ.Φορτσάκης το αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα επιτρέψω να ξανακάνετε μπάχαλο το πανεπιστήμιο». Αργότερα δήλωσε ανοικτός στο διάλογο με αντιπροσωπία των φοιτητών τονίζοντας πως η εποχή των κομματικών παρεμβάσεων έχει περάσει.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο (Real FM) ο πρύτανης αναφέρθηκε στο κλίμα έντασης υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ανεχτεί καμία κομματική παρέμβαση στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου

«Η πρυτανική αρχή η σημερινή έχει εκλεγεί με μια ευρύτατη πλειοψηφία, στην οποία περιλαμβάνονται και πάρα πολλοί που ενδεχομένως στις πολιτικές εκλογές να ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει καμία κομματική ταυτότητα η πρυτανική αρχή», δήλωσε ο κ. Φορτσάκης προσθέτοντας πως «μέχρι τώρα πολλές φορές το Πανεπιστήμιο υποχώρησε σε κομματικές πιέσεις ή κομματικές ενέργειες. Αυτή η περίοδος έχει τελειώσει. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία κομματική παρέμβαση στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρύτανη για επίδειξη διοικητικού αυταρχισμού και ότι υπηρετεί την κυβερνητική στρατηγική της έντασης.

«Ο κ. Φορτσάκης δεν προστατεύει το πανεπιστήμιο. Ας μη φαντάζεται παντού ταραξίες. Ο κ. Φορτσάκης κλείνει το πανεπιστήμιο για να ολοκληρωθεί η επιχειρηματική μετάλλαξή του» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους οι διοικητικοί
Εν τω μεταξύ, προς εκτόνωση οδεύει η αντιπαράθεση διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών με τον Πρύτανη του πανεπιστημίου, αφού και οι δύο πλευρές φαίνονται διατεθειμένες να ρίξουν νερο στο κρασί τους.

Συμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ Ζαχαριά Τριγάζη, το πρώτο βήμα έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν αντιπροσωπεία διοικητικών υπαλλήλων συναντήθηκε με τους δύο αναπληρωτές πρυτάνεις τους κ. Πολυμενέα και Καλοκαιρινό. Η συναντηση έγινε σε καλό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν οτι η κατάσταση πρεπει να εξομαλυνθεί και να μην επαναληφθούν τα γεγονότα της προηγούμενης βδομάδας.

Αναλαυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το