Ελλάδα

Σι Τζινπίνγκ: «Συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα»

Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο πρόεδρος της Κίνας έδωσε το «παρών» στο μουσείο, όπου είδε από κοντά την αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα για το οποία του μίλησε χθες στο γεύμα τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το προεδρικό ζεύγος της Κίνας υποδέχθηκαν στο Μουσείο Ακρόπολης ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Δημήτρης Παντερμαλής, πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης. Πρώτη στάση της ξενάγησης, την οποία πραγματοποιεί ο κ. Παντερμαλής, ήταν η ανασκαφή στην είσοδο του μουσείου.

«Οχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα σήμερα. Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

Πρώτη στάση της ξενάγησης, την οποία πραγματοποιεί ο κ. Παντερμαλής, ήταν η ανασκαφή στην είσοδο του μουσείου.

Κλειστό το κέντρο, ασφυξία στους δρόμους
Εν τω μεταξύ, λόγω της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι κλειστό το κέντρο της Αθήνας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλούς κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος και κομφούζιο στους περιφερειακούς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το