Τοπικά

Σεμινάρια από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βόλου

τέχνη

“Ιστορία της Τέχνης” είναι το θέμα του πρώτου σεμιναρίου για το 2015, του Ελευθέρου Πανεπιστημίου στο Βόλο. Ακολουθεί το Πιστοποιημένο Σεμινάριο  Αγγλικής Γλώσσας «Toeic». Το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοιηθεί η 1η ενότητα Δημιουργικής Γραφής από το βραβευμένο συγγραφέα Γιώργο Σανιδά.

Αναλυτικά τα σεμινάρια έχουν ως εξής :

Ιστορία της τέχνης

Τα πραγματικά μεγάλα έργα τέχνης είναι κάτι πολύ παραπάνω από αντικείμενα που απλώς μας τέρπουν αισθητικά. Βαθαίνουν τις γνώσεις μας για τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους. Μας κάνουν πιο ανοιχτούς απέναντι σε διαφορετικούς και ξένους προς τις συνήθειες μας πολιτισμούς και τρόπους ζωής, μας κάνουν  να κατανοήσουμε καλύτερα την ανθρώπινη φύση μας. Η ιστορία τέχνης είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του ανθρώπου.

Οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με την «Ιστορία της Τέχνης» μέσα από 16 δίωρες διαλέξεις από 2 Φεβρουαρίου έως και τις αρχές Ιουνίου 2015 με σημαντικούς ομιλητές όπως ο Δρ. Χρήστος Χ. Καρύδης διδάσκων στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Α.ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς και στην Πανεπιστημιακή Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης- Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, η κα Χρύσα Δραντάκη Κοινωνιολόγο Τέχνης, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Βόλου την Κωνσταντία Τριανταφυλλοπούλου – Καζάκου πτυχιούχο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο τμήμα: «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό  Πολιτισμό»

 Πιστοποιημένα σεμινάρια Αγγλικής Γλώσσας για ενήλικες

Ξεκινάνε την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου  στο Βόλο τα σεμινάρια πιστοποίησης Αγγλικής Γλώσσας για ενήλικες «TOEIC» (Test Of English for InternationalCommunication ) αναγνωρισμένα από το Δημόσιο και το ΑΣΕΠ.  Τα σεμινάρια θα είναι εντατικά, τρείς (3) φορές την εβδομάδα και με σύνολο σαράντα (40) διδακτικών ωρών ο σπουδαστής (έχοντας ήδη αρχικές γνώσεις με 3-4 χρόνια διδασκαλίας) θα μπορεί να πιστοποιηθεί στις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο στις 8 Απριλίου.

Το “TOEIC” με περισσότερους από 5 εκατομμύρια υποψήφιους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, είναι ο ηγέτης στις εξετάσεις πιστοποίησης Αγγλικής γλώσσας, και με τη συχνή διεξαγωγή εξετάσεων, το πιο ευέλικτο τεστ στην Ελλάδα. Αναγνωρίζεται ως έγκυρο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας από το ΑΣΕΠ,(και κατ’ επέκταση σε όλο τον Δημόσιο τομέα στην αξιολόγηση προσωπικού), από Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια καθώς και από πολλές μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το συνολικό κόστος με τα εξέταστρα και το διδακτικό υλικό είναι 250€ και 200€ για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες (ΑμεΑ, Ανεργοι, Φοιτητές, Πολύτεκνοι) ενώ η ύλη έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να καλύπτει σταδιακά τις ανάγκες κάθε εκπαιδευόμενου ανεξάρτητα του αρχικού επιπέδου των γνώσεών του.

 1ο Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής

Το εξ αναβολής Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Φεβρουαρίου 2015 και για οκτώ ώρες από τους Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βόλου στο “ΠΟΛΙS” Τεχνών & Επιστημών στη Γ. Καρτάλη 88 και Χατζηαργύρη με εισηγητή το βραβευμένο συγγραφέα Γιώργο Σανιδά.

Στους σπουδαστές θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο του Συγγραφέα “Εγχειρίδιο Δόκιμου Συγγραφέα”

Θέματα σεμιναρίου 

-Περί λογοτεχνίας (Ορισμός- Ιστορία όρου- Διακρίσεις – Ρεύματα- Σύγχρονη εποχή)

-Η αξία της γλώσσα

-Δημιουργική γραφή- ανάγνωση- κουλτούρα- κιτς- ήρωες

-Αφήγηση (Στάση- πλοκή- τεχνικές – οπτική γωνία- περιεχόμενο- χρόνος- σχήματα λόγου- θυσία)

-Πεζογραφήματα (tweet stories- διήγημα- χρονογράφημα- άρθρο- παραμύθι- δοκίμιο- νουβέλα- θεατρικό- σενάριο- μυθιστόρημα)

-‘Ωραίο και Υψηλό’- πραγματικότητα

-Πώς γράφεται ένα βιβλίο- πώς να εκδώσω το έργο μου (εκδόσεις –αυτοεκδόσεις)

-Τα βασικά συστατικά της αποτυχίας- ο συγγραφέας

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το