Ελλάδα

Τα σενάρια για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

proedriko

Με τα περιθώρια για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας να είναι ασφυκτικά πλέον, αφού στις 7 Φεβρουαρίου θα πρέπει να γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξή του, και ενώ οι φήμες επιμένουν πως Αβραμόπουλος και ενδεχομένως και Καραμανλής είναι τα ονόματα που σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας, στη Νέα Δημοκρατία καλούνται να αποφασίσουν ποιά στάση θα τηρήσουν.

Η Νέα Δημοκρατία εξαρχής έλεγε ότι θα επιμείνει στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, αλλά δεν είναι γνωστό αν ο ίδιος θα επιθυμεί πλέον κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με την Καθημερινή και τον Παναγιώτη Τερζή, η Συγγρού περνάει σταδιακά από την αρχική σκέψη της μετωπικής σύγκρουσης σε πιο ήπιες επιλογές.

Ποιο είναι το επόμενο σενάριο; Μια σκέψη ήταν να από τους βουλευτές της Ν.Δ. να απόσχουν της ψηφοφορίας, όμως σύμφωνα με την Καθημερινή αυτό  θα έστρωνε απλώς το χαλί εκδήλωσης της έμπρακτης ανυπακοής της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας έναντι της ηγεσίας και, συνεπώς, θα συνιστούσε μείζονα αμφισβήτηση του κ. Σαμαρά.

Το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι η χθεσινή δήλωση του  Αδωνι Γεωργιάδη δεν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο στήριξης πιθανής κεντροδεξιά πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως θεωρεί αδιανόητο να εγκαταλείψει ο κ. Αβραμόπουλος τη  θέση του επιτρόπου στις Βρυξέλλες.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το