Τοπικά

«Σεισμό» στην Κ. Καρτάλη προκαλεί καπάκι φρεατίου

«Σεισμικές δονήσεις» προκαλεί στην οδό Κ. Καρτάλη, στον Βόλο, ασφράγιστο μεταλλικό καπάκι από φρεάτιο και παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, που «τρέμουν» κάθε φορά, που πάνω από το φρεάτιο περνά αυτοκίνητο, δεν έχει συγκινηθεί κανείς. Οι κάτοικοι συγκέντρωσαν δεκάδες υπογραφές διαμαρτυρίας για το πρόβλημα.
Το τετράγωνο μεταλλικό καπάκι, βρίσκεται επί της Γιάννη Δήμου, στη συμβολή με την οδό Κ. Καρτάλη, ακριβώς στο κέντρο των δύο πολυσύχναστων οδών και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και δύο μήνες.

Η μεγάλη κακοκαιρία με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη είχε σαν αποτέλεσμα, να μετακινηθεί το μεταλλικό τμήμα του φρεατίου με ορμή από τη θέση του. Οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΜΒ που εμφανίστηκαν για επιδιόρθωση σε ζημιά, σε παρακείμενη οδό, παρά τις υποδείξεις, άφησαν σε εκκρεμότητα το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μετακινείται το μεταλλικό καπάκι με πολύ μεγάλο θόρυβο κατά τη διέλευση των οχημάτων, μηχανών, φορτηγών, αλλά και των λεωφορείων. Οι κάτοικοι είναι αδύνατον ακόμα και να κοιμηθούν. «Στην προσπάθειά μας να ειδοποιήσουμε τις πιθανές υπηρεσίες, που μπορεί να εμπλέκονται, μιας που στο καπάκι δεν φαίνεται κανένα διακριτικό στοιχείο, λόγω του ότι είναι καλυμμένο με πίσσα, συναντήσαμε μία ολιγωρία και μία αδιαφορία, με το γνωστό φαινόμενο να μας παραπέμπει η μία Υπηρεσία στην άλλη (ΔΕΥΑΜΒ, ΟΤΕ, Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου).
Όμως το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνον στην εν λόγω διασταύρωση, αλλά λόγω των επανειλημμένων διαχρονικά έργων από τις διάφορες υπηρεσίες, έχει κατακαθίσει το οδόστρωμα σε διάφορα τμήματα, σε όλο το μήκος της Κ. Καρτάλη, από την οδό Αναλήψεως και έχουν δημιουργηθεί πολλαπλές ρωγμές στα «μπαλώματα» με κίνδυνο καθίζησης του οδοστρώματος και την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων σε ποδήλατα, μηχανάκια, αυτοκίνητα και κυρίως σε ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια πολιτών, που περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο.

Τρεις τουλάχιστον κάτοικοι διέρχονται καθημερινά από αυτήν περιοχή από τους 1.100 καταγεγραμμένους με αμαξίδιο στον Βόλο. Θα ήταν πολλοί περισσότεροι αυτοί, που θα τολμούσαν να κυκλοφορήσουν, ασκώντας το αστικό δικαίωμά τους να μετακινούνται ελεύθεροι και χωρίς φόβο, αντί να ζουν περιχαρακωμένοι και αποκλεισμένοι, λόγω της διαχρονικά εχθρικής πόλης, που τους έτυχε να ζουν, όπου δεν υφίστανται παρεχόμενες υπηρεσίες και έργα, που να τους διευκολύνουν στον χώρο της καθημερινής διαβίωσης και εργασίας τους», τονίζουν οι κάτοικοι, που συγκέντρωσαν 33 υπογραφές και ζητούν παρέμβαση από την Τροχαία και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Το τμήμα αυτό της διασταύρωσης είναι επικίνδυνο, διότι η διέλευση των οχημάτων και των μηχανών γίνεται με μεγάλη ταχύτητα και συχνά με «σούζες» από μηχανάκια χωρίς εξάτμιση και επειδή εκτός από την ηχορύπανση ανακύπτουν και αστικές και ποινικές ευθύνες για τους εμπλεκόμενους φορείς, οργανισμούς ή υπηρεσίες, οι κάτοικοι ζητούν την άμεση επιδιόρθωση και ασφάλιση του συγκεκριμένου τμήματος της οδού, καθώς και την ασφαλτόστρωση (με την ίδια ποιότητα υλικού) όλου του τμήματος της Κ. Καρτάλη από το ύψος της οδού Αναλήψεως έως και τη Γιάννη Δήμου, καθώς και του τμήματος επί της Γ. Δήμου από την οδό K. Καρτάλη έως την Ιωλκού, όπως πρόσφατα έγινε στο αντίστοιχο τμήμα της οδού Ιωλκού (Ελευθερίου Βενιζέλου).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το