Τοπικά

Σε πλήρη εγκατάλειψη η οδός Μητροπολίτου Ιωακείμ – Απροσπέλαστο το πεζοδρόμιο από σκουπίδια και χόρτα

Απαράδεκτη η εικόνα που παρουσιάζει η Μητροπολίτου Ιωακείμ, η προέκταση της Καραμπατζάκη πάνω από τη γέφυρα της Παρασκευοπούλου, που οδηγεί στον περιφερειακό δρόμο. Κάτι που ειπώθηκε από αρκετούς Βολιώτες, οι οποίοι έκαναν τη βόλτα τους την περασμένη Κυριακή. Φρεάτια χωρίς καπάκια, σκουπίδια, φραγμένα φρεάτια όμβριων υδάτων, αλλά και ένα πεζοδρόμιο-ζούγκλα συνθέτουν την εικόνα του δρόμου.

Αρκετοί Βολιώτες εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό της περασμένης Κυριακής χρησιμοποίησαν για την αθλητική τους δραστηριότητα τη Μητροπολίτου Ιωακείμ για να βγουν στον περιφερειακό δρόμο. Και αρκετοί ήταν αυτοί που είτε έβγαζαν φωτογραφίες με τα κακώς κείμενα είτε συζητούσαν για την εγκατάλειψη του δρόμου.
Ένας δρόμος 400 μέτρων με την εικόνα της εγκατάλειψης να είναι εμφανής.

Από το ύψος της Παρασκευοπούλου αρχίζουν τα «προβλήματα». Από τα τέσσερα φρεάτια στο πεζοδρόμιο, τα δύο δεν έχουν σιδερένιο καπάκι για την προστασία των πεζών. Λίγα μέτρα πιο πάνω, με κατεύθυνση προς τον περιφερειακό δρόμο, υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων που ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια, ενώ δίπλα από αυτούς έχουν πεταχτεί χάρτινα κιβώτια και ένα παιδικό αμάξι. Την εικόνα συμπληρώνουν σακούλες με μπάζα, με το πεζοδρόμιο να είναι απροσπέλαστο. Ένα πεζοδρόμιο που είναι ούτως ή άλλως απροσπέλαστο λόγω των θεριεμένων χόρτων και θάμνων, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις «βγαίνουν» έως τον δρόμο. Τα χόρτα στο πεζοδρόμιο της οδού Μητροπολίτου Ιωακείμ φτάνουν και πολλές φορές ξεπερνούν το ύψος ενός ανθρώπου.

Πολλοί ήταν οι διερχόμενοι και περιπατητές της περασμένης Κυριακής που σχολίαζαν την εγκατάλειψη του δρόμου και την αδυναμία να κυκλοφορήσει κανείς στο πεζοδρόμιο, ενώ έθεσαν και θέμα δημόσιας υγείας.
Πάντως δεν είναι εικόνα για έναν δρόμο, ο οποίος χρησιμοποιείται πλέον συχνά από οχήματα που εισέρχονται στο πολεοδομικό συγκρότημα από τον περιφερειακό δρόμο, αλλά και για τους πεζούς που τον προτιμούν για την καθημερινή βόλτα τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το