Τοπικά

Σε νέα εποχή το Αχιλλοπούλειο – «Πράσινο φως» για πρόγραμμα ψηφιοποίησης “Θ”

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΒΟΛΟΥ

Στην εποχή της ψηφιοποίησης των αρχείων, των εξετάσεων και της διασύνδεσης όλων των διαδικασιών και πράξεων εισέρχεται το Νοσοκομείο Βόλου, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου.

Μάλιστα το Νοσοκομείο Βόλου μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας θα είναι τα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας, όπου θα υλοποιηθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα ψηφιοποίησης μέσα από την αγορά των απαιτούμενων συστημάτων.
Για τη νέα διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αποτελεί κύριο στόχο η πλήρης ψηφιοποίηση του «Αχιλλοπούλειου», ένα έργο που, όπως αναφέρει ο κ. Δραμητινός, θα μείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Στις ΗΠΑ τα Νοσοκομεία λειτουργούν εδώ και χρόνια σε ψηφιακές βάσεις και οι γιατροί μπορούν και κάνουν τις διαδικασίες με τη χρήση του ίντερνετ. Στην Ελλάδα αυτό φαντάζει ακόμη ως κάτι μακρινό.
Ο κ. Αντωνίου εμφανίζεται θετικός για το όλο εγχείρημα και εκτός από το Νοσοκομείο Βόλου θα εντάξει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο κομμάτι της ψηφιοποίησης.
Γι’ αυτό τον σκοπό μάλιστα θα συγκροτηθεί και ειδική επιτροπή αποτελούμενη από εργαζόμενους με γνώση της πληροφορικής, αλλά και άλλους αρμόδιους, οι οποίοι θα μελετήσουν και θα προωθήσουν το όλο εγχείρημα, ενώ η 5η ΥΠΕ μέσω του υπουργείου θα επιχειρήσει να καλύψει οικονομικά το όλο κόστος μέσω της αγοράς των απαιτούμενων συστημάτων.
«Συναντηθήκαμε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου, όπου συζητήσαμε το όλο θέμα και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε το εγχείρημα της ψηφιοποίησης του Νοσοκομείου Βόλου μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Με την ψηφιοποίηση θα υπάρχει αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας από τους διαπιστευμένους γιατρούς για τις εξετάσεις, τα αρχεία και άλλες διαδικασίες. Μπορούμε ακόμη να ψηφιοποιήσουμε και τις διαδικασίες στο ακτινολογικό, για να μην ξοδεύουμε χαρτί» τόνισε ο κ. Δραμητινός και συμπλήρωσε πως σε έναν χρόνο το όλο εγχείρημα θα έχει υλοποιηθεί και θα αποτελεί ένα έργο παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το