Τοπικά

Σε καραντίνα 52 κρούσματα κορωνοϊού στις Φυλακές Λάρισας

Σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Λάρισας μεταφέρθηκαν οι 52 τρόφιμοι του καταστήματος κράτησης, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Χθες μετά από δειγματοληψία, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – εντοπίστηκαν 48 κρούσματα, ενώ συνολικά ελήφθησαν δείγματα από το σύνολο των 800 περίπου κρατουμένων στις φυλακές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως επί του παρόντος δεν έχουν γίνει τεστ στους υπαλλήλους των Δικαστικών Φυλακών, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ι. Μπαρλαγιάννης, ο οποίος ζήτησε «να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό η διαδικασία των τεστ για το σύνολο των ατόμων που απασχολούνται στις φυλακές.»

Υπενθυμίζεται, ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν εντοπιστεί τρία κρούσματα στο προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα τεστ στο σύνολο των κρατουμένων στις φυλακές Λάρισας θα πραγματοποιηθούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα υποβληθούν σε τεστ, μεθαύριο, Σάββατο.

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί, ότι οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στις φυλακές έγιναν μετά από τον εντοπισμό τριών θετικών κρουσμάτων σε τρόφιμους, που φιλοξενούνταν σε δύο πτέρυγες του καταστήματος κράτησης στη Λάρισα.

Πηγή: ert.gr, larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το