Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Παράταση ενός χρόνου για τις δημοσιεύσεις στον επαρχιακό Τύπο 

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κ. Μακρή είχε καταθέσει κοινοβουλευτικές αναφορές προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Στέλιο Πέτσα, στις 5 Νοεμβρίου και στις 23 Οκτωβρίου 2020, για την παράταση των δημοσιεύσεων στον επαρχιακό τύπο, που είναι πηγή εσόδων, απολύτως, απαραίτητη για την οικονομική του επιβίωση καθώς και για την απρόσκοπτη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Η βουλευτής ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό κ. Πέτσα ότι, σήμερα, Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, κατατίθεται, προς διαβούλευση, σχέδιο νόμου του τομέα ευθύνης του. Στο σχέδιο, αυτό, νόμου προβλέπεται ετήσια παράταση των δημοσιεύσεων στον επαρχιακό τύπο και η σχετική ρύθμιση είναι σε γνώση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργού αρμόδιου για τις δημόσιες συμβάσεις, αλλά έχει και την σύμφωνη γνώμη και την έγκριση της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων.

Η κ. Μακρή ενημέρωσε, αμέσως, τους ενδιαφερόμενους, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους αρμόδιους υπουργούς για την τήρηση των δεσμεύσεών τους. Δήλωσε δε ότι η ρύθμιση αυτή είναι η απαραίτητη ανάσα για την στήριξη του επαρχιακού τύπου, της αντικειμενικής και υπεύθυνης ενημέρωσης, της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. Απαραίτητη, περισσότερο δε, από ποτέ, λόγω των συνθηκών της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών, που αυτή έχει δημιουργήσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το