Τοπικά

Σε ισχύ το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

Από 1 Νοεμβρίου 2021 έως 31 Μαρτίου 2022 ισχύει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, σύμφωνα με το οποίο το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά εκτός Τρίτης και ώρες 08.30-15.30.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού ωραρίου ισχύει μειωμένο εισιτήριο 2 €.

Στο ίδιο διάστημα, όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, δηλαδή 7 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου 2021 και 2 Ιανουαρίου, 6 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου 2022.
Επιπλέον, επειδή το Μουσείο Βόλου συμμετέχει στην εθνικής εμβέλειας Δράση «21», στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, θα λειτουργήσει με ελεύθερη είσοδο στις 21 Νοεμβρίου και 21 Δεκεμβρίου 2021.

Παράλληλα με τη μόνιμη έκθεση οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην περιοδική έκθεση που λειτουργεί στο χώρο του, με τίτλο: Αθανασάκειο Αρχαιολογικό μουσείο Βόλου 1909-2019.
Παράλληλα έως τις 20 Ιανουαρίου 2022 θα παραταθεί λόγω ενδιαφέροντος για δυο περίπου ακόμη μήνες η έκθεση της «Xάρτας της Ελλάδος» σε κέντημα, ένα έργο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Μια επετειακή δράση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εθνικού εορτασμού.Το λαμπρό αυτό έργο της νεοελληνικής χειροτεχνίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε ειδική εκδήλωση (21 Ιουλίου 2021) που οργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.

Στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έχει αναρτηθεί στην είσοδο του Μουσείου ενημερωτικό υλικό για τη Χάρτα του Ρήγα και την Επανάσταση στο Πήλιο, ενώ το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά την Επανάσταση καθώς και στα επετειακά κείμενα που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας [email protected]

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το