Ελλάδα

Σε δύο Ελληνες εθελοντές το διεθνές βραβείο προσφύγων Νάνσεν για το 2016

Εκδήλωση για την απονομή του βραβείου προσφύγων Νάνσεν για το 2016 σε δύο Έλληνες εθελοντές, πραγματοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες το βράδυ της Δευτέρας στη Γενεύη.

Το βραβείο πήραν οι: Έφη Λατσούδη από τον ανοιχτό χώρο φιλοξενίας του πρώην ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο, και ο Κωνσταντίνος Μητράγκας εκ μέρους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Οι δύο εθελοντές τιμήθηκαν για το έργο που προσέφεραν την περασμένη χρονιά βοηθώντας χιλιάδες πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα.

Κάθε νικητής λαμβάνει το αναμνηστικό μετάλλιο Νάνσεν και χρηματικό έπαθλο 75.000 δολαρίων για τη χρηματοδότηση προγράμματος για τους πρόσφυγες που θα συμπληρώσει τη δράση τους.

Κατά τη διάρκεια της απονομής ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Οι ηρωικές ανθρωπιστικές προσπάθειες της Έφης και του Κωνσταντίνου αντικατοπτρίζουν το πνεύμα της αλληλεγγύης που υπερβαίνει τη μισαλλοδοξία και επικεντρώνεται στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, στην επούλωση της καρδιάς και στην ανακούφιση της ψυχής».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το