Τοπικά

Σε δίκτυο οικολογικών σχολείων το 32ο Δημοτικό Βόλου

Το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου οραματίζεται το αειφόρο σχολείο και συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Eco- Schools- Οικολογικά Σχολεία». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί διεθνές δίκτυο το οποίο απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ1’ και Α1’ του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, οι εκπαιδευτικοί κ. Λαμπρινή Ψύρρα (υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος – δασκάλα του Γ1’), κ. Ελένη Μακρυγιάννη (δασκάλα του Α1’), κ. Κατερίνα Καλαντζή (δασκάλα που διδάσκει στα παραπάνω τμήματα και στο ολοήμερο), κ. Χρήστος Καραμούτης (εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) και, φυσικά, η διευθύντρια της σχολικής μονάδας, κ. Σταυρούλα Φαρδούλη, η οποία εμψυχώνει τη συλλογική προσπάθεια της ομάδας, συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολική Αυλή» και εφαρμόζουν ένα Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει, να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει ολόκληρη τη σχολική κοινότητα – μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς – ώστε να γίνει ο περιβάλλων σχολικός χώρος καθαρός, όμορφος, ανθρώπινος, φιλικός.

Την προσπάθεια αυτή πλαισιώνει και κάνει πιο αποτελεσματική η συνεργασία του δημοτικού σχολείου με τους γονείς των μαθητών/τριών, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Βόλου, καθώς επίσης και με το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου, το οποίο συναυλίζεται με το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και συμμετέχει και αυτό σε παρόμοιο πρόγραμμα του δικτύου Eco-Schools.
Τους τελευταίους μήνες όλη η ομάδα, μικροί και μεγάλοι, έχουν αναλάβει δράση και με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά έχουν αλλάξει την όψη της σχολικής αυλής κουρεύοντας τους θάμνους, που βρίσκονται στον περίγυρο, καθαρίζοντας τα παρτέρια από τα αγριόχορτα και φυτεύοντας δέντρα και λουλούδια.
Η διευθύντρια του 32ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Σταυρούλα Φαρδούλη, τονίζει: «Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και μαθητές ευσυνείδητους και ευαισθητοποιημένους πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής μας με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο ενθουσιασμός στα μάτια των παιδιών και η χαρά της ικανοποίησης που αυτά νιώθουν βλέποντας τους στόχους που θέτουν να επιτυγχάνονται δουλεύοντας όλοι ενωμένοι, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε! Απώτερος στόχος μας είναι ολοκληρώνοντας το σχολείο μας τη δράση κατά το σχολικό έτος 2018-2019 να του δοθεί και επισήμως ο τίτλος «Οικολογικό Σχολείο» και να επιβραβευθεί με την Πράσινη Σημαία του Δικτύου «Eco- Schools».

Οι μαθητές/τριες του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Eco- Schools-Οικολογικά Σχολεία» με θέμα «Σχολική Αυλή», είναι οι παρακάτω:
Α1’ τμήμα: Ακριβόπουλος Βασίλης, Δημητριάδης Χρήστος, Έλληνα Σοφία, Ζέρβας Νίκος, Καραγιαννοπούλου Αναστασία, Μακρή Ιωάννα, Μακρυγιάννης Γιάννος, Μικρόπουλος Βασίλης, Μπράμι Γιονίντα, Νέου Στέλλα, Πασχαλίδης Βασίλης, Καλοπήτας Θωμάς, Σταματοπούλου Αγγελική, Στεργίου Νίκη.
Γ1’ τμήμα: Βαζούρα Ιωάννα, Βλειώρας Σπύρος, Γάκης Δημήτρης, Γεωργιτζίκης Στέφανος, Δέρβου Σίσσυ, Ζαφειράκος Γιάννης, Ζιώγας Ιωάννης, Ιγγλέζου Μανταλένα, Κατσαρός Αντρέας, Κουτσογιάννης Θοδωρής, Μάρκου Μαρία, Μπένης Χριστόφορος, Μπίσδρα Προκοπία, Παπαγεωργίου Νικόλας, Χουλιαράς Αλέξανδρος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το