Τοπικά

Σε απόγνωση ξενοδόχοι λόγω «βουτιάς» επισκεψιμότητας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ξενοδόχοι της ηπειρωτικής Μαγνησίας λόγω των πολύ χαμηλών ποσοστών επισκεψιμότητας, των ζημιών που έχουν υποστεί ουκ ολίγα ξενοδοχεία, αλλά και της αγωνίας, πότε και αν τελικά θα φτάσει η οικονομική βοήθεια.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε πως πριν τις πλημμύρες οι πληρότητες στα ξενοδοχεία άγγιζαν ακόμη και το 80%, καθώς ο Σεπτέμβριος είχε δείξει πολύ καλή ροή ως προς την έλευση τουριστών. «Δυστυχώς ήρθαν οι πλημμύρες και ανέτρεψαν τα δεδομένα, με αποτέλεσμα πλέον οι πληρότητες να κινούνται σε ελάχιστα επίπεδα. Οι ακυρώσεις επισκεπτών είναι συνεχείς».
Εξάλλου είναι αναμενόμενο ο Νομός που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μην έλκει αυτή την περίοδο τους λάτρεις της περιοχής μας από διάφορα μέρη της χώρας που δεν μπορούν να γνωρίζουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται κάθε δήμος του Νομού.
Εξάλλου είναι ενδιαφέρον τα όσα τονίζει ο κ. Ζαφείρης και για τον συνεδριακό τουρισμό που παραδοσιακά τον Σεπτέμβριο πήγαινε καλά, αλλά ήδη έχουν αρχίσει οι ακυρώσεις. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης, γνωρίζει για περίπτωση ξενοδοχείου, όπου υπήρξαν οκτώ αναβολές συνεδρίων εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένουν οι ζημιές σε ξενοδοχεία που υπέστησαν σε περιοχές, όπως Άη-Γιάννη, Χορευτό, Μηλίνα και αλλού. Επίσης άλλα ξενοδοχεία έπαθαν ζημιές σε χώρους πάρκιν, αλλά και σε υπόγεια, ισόγεια, δεν λειτουργούν οι καυστήρες, οι γεννήτριές τους και άλλα τμήματα του εξοπλισμού τους. Από την άλλη υπάρχουν και ξενοδοχεία που σταδιακά επαναλειτουργούν, όπως στον Βόλο, την Πορταριά, την Τσαγκαράδα, το Μούρεσι, τα Χάνια, άλλες περιοχές του Πηλίου.
Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ. Ζαφείρης εστίασε στο ζήτημα των αναστολών συμβάσεων για τους εργαζόμενους λέγοντας πως «υπάρχει μια μεγάλη γραφειοκρατία, γιατί η πολιτεία δέχεται μόνο τις αναστολές για όσα ξενοδοχεία υπέστησαν ζημιές. Δηλαδή για τα ξενοδοχεία που δεν έπαθαν ζημιές, αλλά οι δρόμοι γύρω τους είναι κατεστραμμένοι, οπότε οι επισκέπτες δεν μπορούν να έρθουν, και τα ίδια δεν έχουν δουλειά καθόλου, δεν δικαιούνται και αυτά να μπουν στο καθεστώς αναστολής συμβάσεων για τους εργαζόμενους; Όπως έγινε και με την πανδημία, πρέπει να βοηθηθούν άμεσα οι επιχειρήσεις και να μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία τους. Εμείς ζητήσαμε να ισχύσει το καθεστώς των αναστολών συμβάσεων για τρεις μήνες. Τελικά δόθηκαν έξι μήνες και περιμένουμε να δούμε το ΦΕΚ. Προς το παρόν επικρατεί ένα αλαλούμ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το