Τοπικά

Σε απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά καλεί ο Αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης

Ο Αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 1η Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Αλμυρού και σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει  τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης:

“Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη».
Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το “Εθνικό στρατηγικό σχέδιο”. Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.

Κανείς αγρότης δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα κράτη διαμελίζονται, τα κύματα των προσφύγων αυξάνονται, συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, απειλώντας με ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες!
Πίσω από διάφορα κατασκευασμένα προσχήματα (στη Συρία τα χημικά του Άσαντ, στο Ιράκ τα – ανύπαρκτα – πυρηνικά του Σαντάμ) κρύβεται το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-ΕΕ με τη Ρωσία και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή.
Μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με βάσεις όπως η Σούδα, συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν “πρόβα πολέμου”.Αυτοί που δεν διστάζουν να τσακίζουν τον λαό μας με φτώχεια και αβάσταχτα βάρη για να κερδίζουν τα μονοπώλια, δεν θα διστάσουν να συμμετέχουν σε πολεμικές επεμβάσεις!
Απαιτούμε:

• Να σταματήσει τώρα το μακελειό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Συρία!
• Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα.
• Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.
• Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το