Τοπικά

Σε αναζήτηση στέγης η ΟΕΒΕΜ

Σε αναζήτηση στέγης βρίσκεται η ΟΕΒΕΜ για τη στέγαση των 30 πρωτοβάθμιων σωματείων και την επιτέλεση των λειτουργιών της, καθώς από φέτος η ομοσπονδία δεν διαθέτει πόρους που καταργήθηκαν από τον νόμο. Γι’ αυτό και το 2019 είναι πολύ κομβικό για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος
Η περυσινή χρονιά έκλεισε με υποχρεώσεις σε ενοίκια και άλλους λογαριασμούς που αγγίζουν τα 15.000 ευρώ που καλύφθηκαν, αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει από δω και πέρα.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρύφων Πλαστάρας σε δηλώσεις που παρεχώρησε προχθές στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο εκδήλωσης σε κέντρο εστίασης επισήμανε πως «βάσει νόμου από φέτος δεν έχουμε πόρους, έσοδα και δεν μπορούμε να συντηρηθούμε, καλά-καλά και σε επίπεδο ενοικίων. Άρα λοιπόν πρώτος στόχος είναι από το 2019 αυτοί οι μουντζούρηδες που τρέχουν στο τέλος του μήνα με τις επιταγές και τους λογαριασμούς στο χέρι να αποκτήσουν έναν νέο χώρο. Θέλουμε να αποκτήσει η ομοσπονδία μια μόνιμη στέγη που θα έχει ένα συνολικό εμβαδόν κοντά στα 400 τετραγωνικά μέτρα. Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποιος χώρος. Η περυσινή χρονιά μας έβγαλε να πληρώσουμε 15.000 ευρώ για τον χώρο που βρισκόμαστε σε ενοίκια και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Και καλύψαμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας. Αλλά με την απουσία πόρων είναι ποσά που δεν ξέρουμε στο μέλλον, αν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε. Και αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους φορείς. Κτυπήσαμε πόρτες εκ των οποίων άλλες άνοιξαν και άλλες ήταν κλειδωμένες με το χέρι από μέσα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε και άλλους τρόπους. Παράλληλα θα προγραμματίσουμε και μια συνάντηση με την Περιφέρεια. Πάντως είμαστε μερικώς ανήσυχοι για το μέλλον, γιατί, αν τρέξει και αυτός ο χρόνος χωρίς να έχουμε τα έσοδα που εκ του νόμου καταργήθηκαν από το Επιμελητήριο, τότε μετά από δύο χρόνια δεν θα υπάρχουν ομοσπονδίες, σωματεία που μεταφέρουν πολύ δυνατά θέματα στην ομοσπονδία».

Η ΟΕΒΕΜ διαθέτει 30 πρωτοβάθμια σωματεία που στεγάζονται στο κτίριο επί της οδού Κουταρέλια. Η ΟΕΒΕΜ διαθέτει έναν άλλο ιδιόκτητο χώρο που όμως είναι μόλις 25 τετραγωνικά μέτρα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.
Από την ΟΕΒΕΜ θα συνεχιστούν οι έρευνες για την καταγραφή της κατάστασης στην αγορά, ενώ εντός Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στη Μαγνησία συνάντηση όλων των ομοσπονδιών επαγγελματιών Κεντρικής Ελλάδας και Φθιώτιδας.
Ο κ. Πλαστάρας επισήμανε πως «δεύτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ψηφιακή πλατφόρμα που να μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εντάξουν τα στοιχεία τους και να μπορούν να συνεννοούνται. Επίσης θα παρέχονται και οικονομικές και νομικές συμβουλές προς τα ενδιαφερόμενα μέλη μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το