Τοπικά

Σχέδιο απομόνωσης ασθενών με μεταλλαγμένο στέλεχος – Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Βόλου

Έντονους φόβους έχουν πια οι υγειονομικές αρχές και στη Μαγνησία, καθώς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα καταγράφονται η μία μετά την άλλη. Μάλιστα ο εντοπισμός και του μεταλλαγμένου στελέχους από τη Νότιο Αφρική έχει σημάνει συναγερμό και στάλθηκαν και από το Νοσοκομείο δείγματα ασθενών για γονιδιακό έλεγχο μιας και η συγκεκριμένη μετάλλαξη από τη Νότιο Αφρική θεωρείται μη ελεγχόμενη, αφού είναι πιο επιθετική και διασπείρεται πολύ πιο εύκολα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν μέχρι στιγμής τα «όπλα» για να καταπολεμηθεί το συγκεκριμένο στέλεχος.
Το Νοσοκομείο του Βόλου είναι έτοιμο με νέο σχέδιο να απομονώσει τυχόν ασθενείς που θα εντοπιστούν με μεταλλαγμένο στέλεχος, ενώ χθες ασθένησε από κορωνοϊό ένας ακόμη εργαζόμενος από το Βιοχημικό Εργαστήριο. Συνολικά ο αριθμός των νοσούντων γιατρών και νοσηλευτών αγγίζει τους 21.

Επίσης υπήρξε ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό. Πρόκειται για 85χρονη γυναίκα η οποία είχε μεταφερθεί στο «Αχιλλοπούλειο» από το Γηροκομείο Καναλίων. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο, από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, ανέρχεται πλέον σε 137 άτομα.
Επίσης, στη ΜΕΘ covid νοσηλεύονται δύο άτομα, μία γυναίκα 79 ετών και ένας άνδρας 81 ετών, ενώ δυο ασθενείς, ηλικίας 61 και 96 ετών, νοσηλεύονται και στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Στις δυο κλινικές covid του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 57 άτομα και 7 στον ξενώνα «Φιλύρα».
Τα χειρουργεία δεν πρόκειται να ανοίξουν και θα παραμένουν σε λειτουργία σε ποσοστό 20%, μόνο για τα επείγοντα περιστατικά. Αυτό που ανησυχεί τους γιατρούς είναι το γεγονός ότι τα κρούσματα δεν είναι πλέον ελεγχόμενα από ιδιωτικές μονάδες υγείας, αλλά προέρχονται και από την κοινότητα. Κανείς, ωστόσο, δεν γνωρίζει τον βαθμό θετικότητας καθώς δεν γίνεται επαρκής αριθμός rapid tests από τον ΕΟΔΥ. Χθες ο ΕΟΔΥ «έδωσε» για τη Μαγνησία 3 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, οι 50 ιδιώτες γιατροί που εμβολιάστηκαν στις 15 Ιανουαρίου 2021 και οι 10 γιατροί που εμβολιάστηκαν στις 18 Ιανουαρίου 2021, εκτάκτως στο Νοσοκομείο του Βόλου, θα αρχίσουν να δέχονται άμεσα sms για τα ραντεβού της β΄ δόσης, καθώς εισήχθησαν οι ΑΜΚΑ τους στο σύστημα της πλατφόρμας εμβολιασμών. Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι «η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό προχωρεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ο μηχανισμός λειτουργεί αποτελεσματικά. Περισσότερα από 3.000 εμβόλια έχουν γίνει στη Μαγνησία, αφού τις τελευταίες ημέρες η διαδικασία «τρέχει» με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Βόλου και της Αργαλαστής 351 εμβολιασμοί, ενώ στη Σκιάθο 54, ανεβάζοντας τον αριθμό των εμβολιασμένων στα νησιά των Βορείων Σποράδων στους 186. Συνολικά σε όλον τον Νομό, μέχρι σήμερα, έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer 3.217 άτομα, ενώ κάποιοι έχουν ολοκληρώσει τις δύο δόσεις του εμβολίου και περιμένουν να αποκτήσουν την ανοσία. Χθες αναστάτωση προκλήθηκε στο Εφετείο της Λάρισας, καθώς νόσησε υπάλληλος της γραμματείας και αναβλήθηκαν όλε οι δίκες ακόμα και αυτές των οποίων οι υποθέσεις κινδυνεύουν με παραγραφή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το