Τοπικά

Το Σάββατο 16 Απριλίου ο 2ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

marathonios

Με σύνθημα “ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ” η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Ημιμαραθωνίου Βόλου πραγματοποιήσει το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 έναν αγώνα δρόμου.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Ενότητα Μαγνησίας), θα διοργανώσουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο της πόλης μας, απόστασης 21,1 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί ο 23ος Δρόμος Υγείας 3 χιλιομέτρων και αγώνας 500 μέτρων για παιδιά ηλικίας ως 10 ετών.

Στόχος των διοργανωτών είναι μέσα από τους συγκεκριμένους αγώνες, αλλά και τέτοιου είδους εκδηλώσεις γενικότερα, οι πολίτες να “οδηγούνται” στον χώρο του αθλητισμού για έναν υγιεινό, αλλά και ξεχωριστό τρόπο ζωής. Όσοι συμμετέχουν, θα διανύσουν μια θαυμάσια διαδρομή, που πραγματοποιείται δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο.

Για τον Ημιμαραθώνιο τέθηκε όριο 600 συμμετοχών, και για τον Δρόμο Υγείας όριο 400 συμμετοχών με το ενδιαφέρον να είναι ήδη ιδιαίτερα μεγάλο. Απεριόριστος θα είναι ο αριθμός συμμετοχών στον αγώνα των παιδιών.

 

Αναλυτικά:

  • 2ος Ημιμαραθώνιος

Ο Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 17.00 το απόγευμα και η διαδρομή θα είναι η εξής: Εκκίνηση στην παραλία του Βόλου στο κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – μέσω του ποδηλατοδρόμου στο Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο Πεδίον του Άρεως – Πευκάκια – Αλυκές – Άγιος Στέφανος και επιστροφή από την ίδια διαδρομή και τερματισμός στην παραλία του Βόλου.

Στην διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού οι οποίοι θα είναι: Στην αφετηρία, στον τερματισμό, στο 5ο χλμ., στο σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ.) και στο 16,5ο χλμ. Στο σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ.) θα δοθεί στους δρομείς τζελ και στον τερματισμό θα δοθούν επίσης στους δρομείς προϊόντα – δώρα χορηγών.

Το χρονικό όριο τερματισμού ορίζεται στις 2 ώρες και 45 λεπτά με πέρασμα στο μισό του αγώνα – σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ.) έως 1 ώρα και 25 λεπτά. Όσοι βγαίνουν εκτός χρονικού ορίου ή επιθυμούν να μην συνεχίσουν τον αγώνα θα επιβιβάζονται στα αυτοκίνητα της διοργάνωσης αλλιώς θα συνεχίζουν με δική τους ευθύνη έχοντας παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής.

  • 23ος Δρόμος Υγείας 3 χλμ.

Ο 23ος Δρόμος Υγείας 3 χλμ. Θα έχει εκκίνηση και τερματισμό στην παραλία του Βόλου στο κτίριο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο αγώνας θα είναι προς το ΚΤΕΛ Βόλου 1,5 χλμ. Και επιστροφή.

  • Αγώνας 500μ. Για παιδιά ηλικίας έως 10 ετών

Ο αγώνας δεν θα είναι ανταγωνιστικός και θα έχει σκοπό να αναδειχτεί η χαρά της συμμετοχής. Έτσι δεν θα κρατηθούν αποτελέσματα και όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα πάρουν αναμνηστικό. Δεν θα γίνουν προεγγραφές και τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στην παραλία στον ευρύτερο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου στις 17.00 μ.μ. ενώ η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 17.10 μ.μ.

  • Βραβεία – τερματισμός

Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα. Οι νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης και των ηλικιακών κατηγοριών θα βραβευτούν και με κύπελο. Σε όσους μετέχουν στον Ημιμαραθώνιο θα κληρωθούν 4 ζευγάρια παπούτσια Saucony, χορηγού του αγώνα, ενώ από άλλο ένα ζευγάρι θα πάρουν ο νικητής και η νικήτρια του αγώνα. Αναμνηστικά T-Shirt (Saucony) θα δοθούν στους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και στους συμμετέχοντες στο Δρόμο Υγείας.

  • Υποστήριξη δρομέων

Η χρονομέτρηση των δρομέων θα γίνει ηλεκτρονικά με τσιπ χρονομέτρησης και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα δημοσιεύσιμα για κάθε δρομέα με τον τερματισμό του.

Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο και τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η τροχαία, το Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της η Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων Διάσωσης Μαγνησίας.

  • Εγγραφές

Εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο και τον Δρόμο Υγείας γίνονται αποκλειστικά και μόνο στο σάιτ του αγώνα www.voloshalfmarathon.gr και θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 600 και 400 εγγραφές αντίστοιχα. Οι εγγραφές για τον αγώνα των παιδιών θα γίνονται την ημέρα του αγώνα και μόνο.

Η σελίδα του Ημιμαραθωνίου Βόλου στο facebook από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, είναι η εξής: https://www.facebook.com/Volos-Half-Marathon-Ημιμαραθώνιος-ΒΟΛΟΥ-210151729339781 Επίσης η σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο facebook είναι η https://www.facebook.com/sdyvolou/

Όλοι οι μετέχοντες στους αγώνες οφείλουν να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και να αποδεχτούν τους όρους και τους κανονισμούς των αγώνων. Για τη συμμετοχή οποιουδήποτε ανήλικου απαιτείται η αποδοχή των όρων από τον κηδεμόνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για τους αγώνες: 24210 71770 κ. Κώστας Κυριαζής, 24210 23523 κ.Τρύφωνος Σπύρος κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Βελτίωση της ψυχολογίας του δρομέα» στις 20:00μμ στην αίθουσα του Μεταξουργείου στην Ν. Ιωνία.

Ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων κ. Θεοδωράκης Ιωάννης και κατά την διάρκεια της ομιλίας θα αναλυθούν ψυχολογικές στρατηγικές οι οποίες έχουν να κάνουν με τους στόχους του δρομέα, τις τεχνικές συγκέντρωσης, τους τρόπους σκέψης, τη βελτίωση των χρόνων, τους τρόπους για να γίνει πιο ευχάριστη η προπόνηση.

]Η συγκεκριμένη ομιλία υλοποιείται λίγες ημέρες πριν τον 2ο Ημιμαραθώνιο και 23ο Δρόμο Υγείας που θα διεξαχθούν στις 16 Απριλίου 2016 στην πόλη του Βόλου, έχοντας ως στόχο να εμπλουτίσει τους αθλητές με ακόμη περισσότερες γνώσεις.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το