Κόσμος

Σαν άλλος Μαγκάιβερ: Εγκλωβίστηκε στα χιόνια χωρίς σήμα – Έδεσε το κινητό του σε ένα drone προκειμένου να εκπέμψει SOS από ψηλά

Η εφευρετικότητα και η αποφασιστικότητα του Casey Ryan, έμπειρου φωτογράφου στο Όρεγκον των ΗΠΑ, τού έσωσαν τη ζωή. Ο Ryan, εγκλωβίστηκε πίσω από μία χιονοστιβάδα, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τον οδηγό εγκλωβισμένου οχήματος σε έναν απομακρυσμένο, ορεινό δρόμο.

Ήξερε ότι, ο μόνος τρόπος να σωθεί θα ήταν να ενημερώσει τις Αρχές για το πού βρίσκεται, ωστόσο, δεν είχε σήμα το κινητό του. Σαν άλλος Μαγκάιβερ, όμως, δεν πτοήθηκε. Προσάρμοσε το iPhone του στην κάτω πλευρά του drone της φωτογραφικής του μηχανής, καταφέρνοντας να πραγματοποιήσει την SOS κλήση πετώντας το drone πάνω από τη γραμμή των πανύψηλων δέντρων, όπου το τηλέφωνο μπορούσε να πιάσει σήμα. Το επόμενο πρωί, οι διασώστες τον απεγκλώβισαν από το σημείο.

Όλα συνέβησαν την 29η Ιανουαρίου όταν ο φωτογράφος από το Γιουτζίν του Όρεγκον και ο φίλος του αποφάσισαν να κάνουν πεζοπορία στα βουνά του εθνικού δρυμού Willamette. Αφηγούμενος την ιστορία του στη Washington Post, ο Ryan εξήγησε ότι γνώριζε καλά την περιοχή, καθώς είχε περάσει εκεί αρκετό χρόνο κάνοντας εθελοντική εργασία. Επίσης, επισκεπτόταν συχνά τα συγκεκριμένα βουνα προκειμένου να επιδοθεί στο αγαπημένο του χόμπι: τη φωτογράφηση της άγριας φύσης με τη μηχανή και το drone του.

Εκείνη τη μέρα οι θερμοκρασίες ήταν, μεν παγωμένες, ωστόσο ο φωτογράφος, βλέποντας αυτοκίνητα να έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου στον οποίον κινούνταν, υπέθεσε ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα. Εντέλει, όμως, συνάντησε τον αποκλεισμένο οδηγό ενός βαν, τον οποίο και προσφέρθηκε να βοηθήσει να ρυμουλκήσουν το όχημα. Στην προσπάθειά του, κάνοντας όπισθεν, έπεσε πάνω σε μία χιονοστιβάδα.

Ήταν ήδη αργά το απόγευμα και η θερμοκρασία έπεφτε καθώς ο Ryan, ο φίλος του και ο άλλος οδηγός προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τα οχήματά τους. Το χιόνι, όμως, είχε μετατραπεί σε πάγο. Προσπαθώντας να αποφασίσουν ποιες θα ήταν οι επόμενες κινήσεις τους, ο φίλος του Ryan πρότεινε να χρησιμοποιήσουν το drone προκειμένου να στείλουν μήνυμα SOS από ψηλά, όπου θα είχε σήμα.

Παρότι το drone του φωτογράφου δεν είναι φτιαγμένο για να μεταφέρει αντικείμενα του όγκου και του βάρους ενός κινητού τηλεφώνου, το σχέδιο λειτούργησε. Όταν προσγειώθηκε πίσω, έλεγξαν να δουν αν το μήνυμά τους, στη γυναίκα του Ryan είχε σταλεί. Όταν διαπίστωσαν ότι όλα είχαν γίνει σύμφωνα με το σχέδιο, έμειναν άναυδοι.

«Μακράν ο πιο πρωτότυπος τρόπος να καλούν σε βοήθεια»
Οι τρεις άντρες πέρασαν μία νύχτα στα αυτοκίνητά τους, ωστόσο το επόμενο πρωί, η ομάδα του σερίφη της κομητείας Λέιν έφτασε στο σημείο για να τους σώσει. Η σύζυγος του φωτογράφου τους είχε ενημερώσει από το προηγούμενο βράδυ. «Κάνω επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από το 2007. Αυτός ήταν μακράν ο πιο πρωτότυπος τρόπος που έχει δει ποτέ να καλεί κάποιος σε βοήθεια», δήλωσε στο μέσο ο συντονιστής έρευνας και διάσωσης της κομητείας, Jason Bowman.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το