Ελλάδα

Σαμαράς: Χρονιά σταθερότητας και ανάπτυξης

samaras vouli

Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, δήλωσε, αποχωρώντας πριν λίγο από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού, ξεκίνησε τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Περιόδου της Βουλής.

Πρόκειται για μια από τις κρισιμότερες Συνόδους αυτής της βουλευτικής Περιόδου, με δεδομένο το γεγονός ότι μέσα στην παρούσα σύνοδο, το 2015, εκκινεί τυπικά η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το στίγμα της φάσης στην οποία εισέρχεται η παρούσα βουλευτική περίοδος, δίνει η πρόταση του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πρόταση που έφτασε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη πριν ακόμη ξεκινήσει η τελετή του αγιασμού. Με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός, η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης ξεκινά την Τετάρτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η πρόταση υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αναφέρει τα εξής: «Αγαπητέ Πρόεδρε, Καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την πρόταση εμπιστοσύνης αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού και ενημέρωσε το Σώμα ότι αύριο συνέρχεται η Ολομέλεια για την εκλογή Γραμματέων και Κοσμητόρων και στη συνέχεια έλυσε τη συνεδρίαση.

samaras vouli 2

Ο αγιασμός
Με την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της Β΄ Συνόδου της ΙΕ Περιόδου Προεδρευομένης Περιόδου Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συνόδευσε στην αίθουσα ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης.

Το προεδρείο της Βουλής, ο πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές υποδέχθηκαν όρθιοι τον αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή του αγιασμού.

«Καλή και πολλή εργασία με τη φώτιση και σύνεση του Θεού για έργα ειρηνικά και καρποφόρα» ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά τη λήξη της τελετής και προτού η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το