Ελλάδα

Σάλος από επεισόδιο στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταξύ αστυνομικού και γιατρού

Σάλος έχει προκληθεί στην ιατρική κοινότητα από επεισόδιο που κατεγράφη το Σάββατο (17/8) στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταξύ αστυνομικού και εφημερεύουσας γιατρού.
Όπως καταγγέλλουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί (ΟΕΝΓΕ), αστυνομικός φρουρός μπήκε στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου οπλοφορώντας.
Όταν η εφημερεύουσα γιατρός η οποία τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών Αφροδίτη Ρέντζου του ζήτησε να αφήσει το όπλο του για λόγους ασφαλείας καθότι νοσηλεύονταν άλλοι 30 ασθενείς, εκείνος όχι μόνο αρνήθηκε αλλά κάλεσε και πέντε άλλους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να τη συλλάβουν.
Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι με επιστολή τους στον υπουργούς Κικίλια και Χρυσοχοΐδη ζητούσαν να παρέμβουν άμεσα.

Η στάση του Βασίλη Κικίλια
Τελικώς μετά τις σχετικές καταγγελίες η αστυνομία διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του συμβάντος.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του φαίνεται να μην λαμβάνει θέση επί του περιστατικού, αλλά αναμένει τα α[αποτελέσματα της έρευνας.
Εκτιμά ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, πως οι υποθέσεις φρουρούμενων ασθενών είναι μία δύσκολη υπόθεση για το ΕΣΥ που απαιτούν ιδιαίτερη διαχείριση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το