Τοπικά

“Ζεσταίνονται” οι ψησταριές για Τσικνοπέμπτη

 

Θα το… τσικνίσουν και φέτος οι Βολιώτες, αρκετοί από τους οποίους έχουν κάνει ήδη τις ετοιμασίες και τις παραγγελίες τους και… ζεσταίνουν ψησταριές και φουφούδες. Άλλοι πάλι θα ακολουθήσουν την… πεπατημένη και ξεκούραστη συνήθεια κλείνοντας ένα τραπέζι σε ψησταριές και ταβέρνες. Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που θα παραγγείλουν στο σπίτι τους έτοιμα τα εδέσματα για το τραπέζι τους. Πάντως όσοι επιλέξουν να διασκεδάσουν σε μία ψησταριά ή ταβέρνα πρέπει να σπεύσουν, διότι είναι ελάχιστα τα «ελεύθερα» τραπέζια που έχουν απομείνει.

Ο κ. Κώστας Στατήρας, που διατηρεί ψητοπωλείο στις Μικροθήβες, τόνισε πως ήδη κάποιοι μερίμνησαν και έχουν κάνει κράτηση τραπέζι για την Τσικνοπέμπτη, ενώ είναι λίγα τα διαθέσιμα τραπέζια. Ο ίδιος επισήμανε πως αναμένεται να μην πέφτει καρφίτσα, αν και όπως σημείωσε ο κόσμος είναι πιο «μαζεμένος» οικονομικά φέτος από άλλες χρονιές, κάτι που φαίνεται από την υπόλοιπη χρονιά, που τις καθημερινές δεν υπάρχει κίνηση. Στην κορυφή των προτιμήσεων των πελατών βρίσκονται το αρνί, το κοκορέτσι και τα κοντοσούβλια, ενώ για τις τιμές τόνισε πως είναι περίπου στα περσινά επίπεδα.
Από την πλευρά του ο κ. Θεολόγης Σουγγάρης, από την ταβέρνα «Θεολόγης», επισήμανε πως οι κρατήσεις είναι αρκετές, ενώ απέμεναν μέχρι χθες το απόγευμα μόνο λίγα ελεύθερα τραπέζια για «μικρές» παρέες. Όσον αφορά στις τιμές, αυτές είναι λίγο αυξημένες σε σχέση με πέρσι, ενώ οι πελάτες την Τσικνοπέμπτη δείχνουν να προτιμάνε παϊδάκια, πρόβειο και χοιρινό κοντοσούβλι.
Ο κ. Τρύφωνας Κόγιας, που διατηρεί κρεοπωλείο και ψητοπωλείο, σημείωσε πως ήδη οι παραγγελίες άρχισαν, με την κίνηση να είναι ικανοποιητική, αν και η κορύφωση θα είναι σήμερα. Οι τιμές είναι λίγο πιο ακριβές σε σχέση με πέρσι, ενώ στις προτιμήσεις του κόσμου βρίσκονται τα παϊδάκια, οι πανσέτες, το αρνί, τα σουβλάκια, τα λουκάνικα και τα μπιφτέκια, με κάποιους, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ψήσουν, να προτιμούν το αρνάκι για τον φούρνο.
Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Σιάπας, που διατηρεί κρεοπωλείο και μαγειρείο, ανέφερε πως οι παραγγελίες είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, η κίνηση χαρακτηρίζεται αρκετά καλή, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα. Ο ίδιος επισήμανε πως από ό,τι φαίνεται ο κόσμος να το τσικνίσει και θα ψήσει στο σπίτι του ή θα τα παραγγείλει έτοιμα, ενώ οι πελάτες προτιμούν κυρίως κεμπάπ, πανσέτες, μπριζόλες, λουκάνικα, κοτόπουλο και γενικά ό,τι μπαίνει στη σχάρα για ψήσιμο. Όσον αφορά στις τιμές στο αρνί είναι λίγο τσιμπημένες, ενώ στα υπόλοιπα σχεδόν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το