Τοπικά

“Το εργασιακό νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια” – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη εργατικών σωματείων, συλλόγων της Μαγνησίας και του ΠΑΜΕ για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Δημήτρης Μαριετάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά. « Το νομοσχέδιο δεν μπορεί να διορθωθεί. Είναι για τα σκουπίδια. Καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί 10ωρα και 12ωρα εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, επεκτείνει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, χτυπάει τα συνδικαλιστικά και τα απεργιακά δικαιώματα. Είναι μέρος μιας συνολικής πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρις σήμερα ενώ πρώτη και καλύτερη σε αυτή την κατεύθυνση είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε.
Κάλεσε επίσης όλους τους πολίτες να συμμετέχει σήμερα το απόγευμα στις 7:00 στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το