Αθλητισμός

“Σε νέα εποχή μπαίνει το Τσάμπιονς Λιγκ” τόνισε ο Βολιώτης γενικός γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής

Σε συνέντευξη του ο Βολιώτης γενικός γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής επεσήμανε ότι το Τσάμπιονς Λιγκ αναπτύσσεται και μπαίνει σε νέα εποχή, ενώ για την Ευρωλίγκα ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει συνεννόηση μαζί της.
Αρχικά μίλησε για τους επενδυτές στις διοργανώσεις της FIBA: «Δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο μια διεθνής Ομοσπονδία να φέρνει εξωτερικούς επενδυτές, κυρίως επειδή η αποδοχή επιχειρηματικών κεφαλαίων συχνά σημαίνει παραχώρηση κάποιου μεριδίου ελέγχου. Όμως οι νέοι στρατηγικοί εταίροι της FIBA είναι άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ. Αυτή η κίνηση δείχνει ότι η FIBA ενδιαφέρεται περισσότερο να διαμορφώσει το τοπίο, παρά να ελέγξει πλήρως και να κάνει δικό της.
Μετά από τρία χρόνια, το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν έτοιμο να περάσει σε μια νέα εποχή και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε συμπαίκτες σε αυτήν τη διαδικασία, άτομα που έχουν αποδείξει τη στόφα τους στις επενδύσεις και την εξειδίκευση στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

Νομίζω ότι είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης από την αγορά στο BCL. Καθορίζει το BCL ως προϊόν που είναι εδώ για να μείνει και είναι εδώ για να αναπτυχθεί. Αυτή είναι μία σημαντική δήλωση που φέρνει και δίνει αυτή η συμφωνία στην Ευρωπαϊκή αγορά του μπάσκετ. Ταυτόχρονα φέρνει κάτι που θεωρούμε πολύ σημαντικό: Το όραμα για ένα ενοποιημένο δίκτυο διεθνών διοργανώσεων κάτω από την ομπρέλα της FIBA. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης που καθιερώνει το προϊόν. Δίνει το μακροπρόθεσμο όραμα στους συλλόγους που δεσμεύονται στο BCL ότι είναι εδώ για να παραμείνει με συγκεκριμένες αρχές που δεν θα αλλάξουν».

Ερωτηθείς για μία πιθανή συμφωνία με την Ευρωλίγκα, απάντησε: «Νομίζω ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες, και γι’ αυτό ξεκινήσαμε να μιλάμε. Φυσικά, δεν είναι μια διαδικασία που μπορεί τόσο εύκολα να επιταχυνθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, είναι μια διαδικασία που απαιτεί την οικοδόμηση μιας ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης και απαιτεί επίσης μερικά βήματα και από τις δύο πλευρές.

Η FIBA στο παρελθόν – και ιδιαίτερα τους τελευταίους 14 μήνες που έχω αναλάβει- έδειξε με πολύ απτό τρόπο ότι όχι μόνο είναι έτοιμη να μιλήσει και να διαπραγματευτεί, αλλά έχει ήδη κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Δεν θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο που θα μοιάζει με λύση, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Είμαι πάρα πολύ ισχυρός λάτρης αυτής της συνεργατικής συνύπαρξης. Πιστεύουμε ότι με τον κατάλληλο συντονισμό του καλενταριού υπάρχει αρκετός χώρος για να παίξει ο καθένας, αρκετός χώρος για όλους να εμπορευματοποιήσουν τις διοργανώσεις τους και αρκετός για να εξυπηρετήσουν όλοι τους πελάτες τους και ταυτόχρονα τις ανάγκες τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το