Τοπικά

«Παραμονές των εκλογών παραπλανούν την κοινή γνώμη με fake news για την επένδυση στις Νηές»

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις διαψεύδουν δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στις Νηές» με απόφαση του Αρείου Πάγου. Η Κίνηση Πολιτών Σούρπης (ΚΙΠΟΣ), η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), κάνουν λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης και μάλιστα παραμονές των εκλογών. Όπως, συγκεκριμένα, επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους:

Στην εποχή των fake news δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα ότι ο Άρειος Πάγος «ανοίγει το δρόμο για την επένδυση στις Νηες». Είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων έχουν συγκεκριμένο αριθμό, ο οποίος δεν συνόδευε το δημοσίευμα. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Άρειος Πάγος είναι ποινικό δικαστήριο και οι αποφάσεις του δεν αποτελούν διοικητικές πράξεις που συνεπάγονται αποτελέσματα που σχετίζονται με άδειες, νομιμότητα επενδύσεων, κλπ.

Εκείνο που υπάρχει, μέχρι σήμερα, είναι το, από 2009, πόρισμα της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας, που αποφαίνεται ότι η επίδικη έκταση στις Νηές ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης και η από το 2010 πορισματική έκθεση, σε δεύτερο βαθμό, της Γενικής Δ/νσης Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών που αποφάνθηκε ότι η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού δεν είχε στην κυριότητά της έκταση 2.903,6 στρεμμάτων για να τα μεταβιβάσει ή να τα μισθώσει σε ιδιώτη. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία άλλη απόφαση η οποία να ανατρέπει αυτά που αποφάνθηκαν οι καθ’ ύλην αρμόδιες, για το συγκεκριμένο θέμα, υπηρεσίες.

Επομένως όσοι παραπλανούν την κοινή γνώμη και μάλιστα παραμονές εκλογών, είναι υπόλογοι απέναντι στους πολίτες.
Οι δημόσιες εκτάσεις, ιδιαίτερα τα φιλέτα, τα οποία έχουν αξία πολλών εκατομμυρίων, δεν χαρίζονται και δεν πωλούνται χωρίς συνέπειες. Ανήκουν στον Ελληνικό λαό.
Αλλά θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία εν ευθέτω χρόνω.

Για την ΚΙΠΟΣ
Ο Πρόεδρος Γ. Παπανικολόπουλος

Για την ΠΠΜ
Κώστας Βολιώτης

Για το ΠΑΝΔΟΙΚΟ
Η Επταμελής Γραμματεία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το