Τοπικά

“Ο εχθρός του ελληνικού λαού δεν είναι οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες αλλά η πολιτική που στηρίζει τους πολέμους”

“Το προσφυγικό είναι το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με συμμετοχή άλλων δυνάμεων, όπως η Τουρκία, και προκαλούν τα κύματα των ξεριζωμένων” τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Μαγνησίας ενάντια στην ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία για τις βάσεις.  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου τα μέλη της Επιτροπής ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν το πρόγραμμα επαφών τους με σχολεία λόγω του κορωνοϊού και θα συνεχιστεί όταν ανοίξουν ξανά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Θοδωρής Καραγιάννης η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το να γίνει η Ελλάδα φυλακή της Ε.Ε., περιφρονώντας τη μαζική εξέγερση των νησιωτών ενώ καλεί ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα.  “Στον Έβρο και το Αιγαίο εχθρός του ελληνικού λαού δεν είναι τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους. Εχθρός είναι η πολιτική που από τη μία στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και από την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-φυλακή για να προστατεύεται το “φρούριο”  της Ε.Ε.”  είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι αντί την επίδειξη πυγμής απέναντι στους εξαθλιωμένους και θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες και τους νησιώτες, η κυβέρνηση να δείξει τον “τσαμπουκά”  της απέναντι στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το