Άρθρα

“Να αξιοποιήσουμε αριστεία και καινοτομία”

Του Γιώργου Ξηραδάκη*

Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο και έντονα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, η Ευρώπη για να επιβιώσει, πρέπει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά της και την κοινωνική της συνοχή. Οι μηχανισμοί των Βρυξελλών πρέπει να αρχίσουν να λαμβάνουν άμεσα αποφάσεις, προς όφελος όλων των κρατών μελών και των Ευρωπαίων πολιτών.
Κυρίαρχο ζήτημα λοιπόν για την ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι η υιοθέτηση ενός εξωστρεφούς επιχειρηματικού και οικονομικού μοντέλου.
Πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην αριστεία και την καινοτομία και μέσω της αξιοποίησης της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, να παραχθούν εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

Η απόφασή μου να συμμετάσχω στην ενεργό πολιτική, σχετίζεται άμεσα με την παρούσα κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την πατρίδα μας.
Ως άνθρωπος του επιχειρείν, όπου ξεκίνησα από απλός μούτσος και έφτασα να εκπροσωπώ μεγάλους τραπεζικούς ομίλους της Ευρώπης και της Κίνας και να μεσολαβώ για τη χρηματοδότηση μακρόπνοων επενδυτικών σχεδίων της ελληνικής ναυτιλίας, δεν αντέχω άλλο να βιώνω τη νοσηρή πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως ενεργός και υπεύθυνος πολίτης αποφάσισα να αναλάβω δράση, στηρίζοντας την εθνική προσπάθεια του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανόρθωση της χώρας. Η απόφασή μου να εμπλακώ στα κοινά, αποτελεί μια πρόκληση για εμένα.
Οι προκλήσεις όμως δεν με φοβίζουν, διότι χρόνια τώρα έχω μάθει να ανταποκρίνομαι στις προκλήσεις, τόσο της ζωής όσο και της αγοράς.

Αποφάσισα να δηλώσω «παρών» σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, όπου διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας μας, ώστε να λάβει τέλος η στασιμότητα, που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα.
Θα πρέπει να διευκρινίσω, ότι πρωταρχικός μου στόχος είναι να προσφέρω πρώτα στην πατρίδα μου και έπειτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα επιδιώξω να συμβάλλω στην αξιοποίηση των μηχανισμών και των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα.
Για να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας και της θαλάσσιας οικονομίας της Ελλάδας, θα προσπαθήσω να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του οικονομικού και θεσμικού πλαισίου των Βρυξελλών και να γίνουν οι αντίστοιχες τομές στο ελληνικό θεσμικό, οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να προσελκυσθούν νέες και βιώσιμες επενδύσεις.

Παράλληλα, μπορώ να συμβάλλω, ώστε τα οφέλη από την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, να διαχυθούν στους Έλληνες πολίτες, μέσω της δημιουργίας νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, της αύξησης της προστασίας των αδυνάτων και της καταπολέμησης της φτώχειας.
Οι Έλληνες πολίτες αν γυρίσουν την πλάτη στον λαϊκισμό, η Ελλάδα δύναται να βρεθεί επάξια στον στενό πυρήνα της Ευρώπης.
Με τις παροχές του κ. Τσίπρα έξι ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές, κόντρα στα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους μας, κανείς Ευρωπαίος ηγέτης δεν μπορεί να λάβει στα σοβαρά την Ελλάδα.
Είμαι βέβαιος, ότι με την πολιτική αλλαγή που πολύ σύντομα θα επέλθει στη χώρα μας, η Ελλάδα θα ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της και θα βρεθεί στην καρδιά των εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Ο Γιώργος Ξηραδάκης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το