Τοπικά

“Μαζί για τον Βόλο”: Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς παιδιών με αναπηρία – Θα μείνουν εκτός ΚΔΑΠ

Την ανάγκη δημιουργίας νέας δομής ΑμεΑ τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» σημειώνοντας ότι οι δομές του Δήμου Βόλου δεν είναι σε θέση να υποδεχτούν 11 παιδιά καθώς δεν υπάρχει ο χώρος στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ.
Σήμερα γονείς αρνήθηκαν να μπουν σε κλήρωση καθώς θα έμειναν εκτός ΚΔΑΠ πέντε παιδιά. Στην ανακοίνωσή της η κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» καλεί τη δημοτική αρχή να βρει άμεσα λύση στο θέμα που έχει προκύψει. Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης:

«Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς 11 οικογενειών παιδιών με Αναπηρία, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τις μαθητικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν δυστυχώς χώρο στη Δομή του Δήμου να φιλοξενηθούν, ανεβαίνοντας τον δικό τους …γολγοθά. Αν και το κράτος ενέκρινε τα ποσά συμμετοχής τους voucher, οι Δομές του Δήμου Βόλου δεν είναι σε θέση να τα υποδεχτούν, γιατί δεν επαρκεί ο χώρος στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ στο Βόλο (είχε προηγηθεί το αναίτιο κλείσιμο της Στέγης πριν από τρεισήμισι χρόνια για να μην ξεχνίομαστε). Σήμερα, οι γονείς των παιδιών αρνήθηκαν να μπουν σε «κλήρωση» που τους υπέδειξε ο Δήμος Βόλου για να κληρωθούν τα έξι τυχερά παιδιά που «χωρούν» στη Δομή που υπάρχει στο Βόλο. Δυστυχώς, οι συνεχείς εκκλήσεις των γονέων των παιδιών με Αναπηρία τα τελευταία χρόνια, έπεσαν όλες στο κενό. Έτσι σήμερα, φτάσαμε στο αδιέξοδο και τα παιδιά αυτά με τις οικογένειές τους, νιώθουν για τα καλά στο «πετσί» τους την κοινωνική απομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι «κληρώσεις» σ’ ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, αναμφίβολα δεν είναι η λύση. Η μόνη λύση είναι η δημιουργία άμεσα και νέας Δομής, ικανής να λύσει το πρόβλημα, τη στιγμή που ο αριθμός των παιδιών κάθε χρόνο βαίνει αυξανόμενος. Οι γονείς των παιδιών, με περισσή υπερηφάνεια, μα και συνάμα βρισκόμενοι σε απόγνωση, έδωσαν νέο ραντεβού την προσεχή Παρασκευή με τους υπεύθυνους του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, προκειμένου να διατρανώσουν εκ νέου την άποψή τους, αρνούμενοι να δεχτούν πως πέντε από τα 11 παιδιά που δεν θα κληρωθούν, θα μείνουν καταδικασμένα και αποκλεισμένα στο σπίτι τους.
Η παράταξη ΜΑΖΙ για τον ΒΟΛΟ, στέκεται δίπλα στις οικογένειες των παιδιών αυτών και καλεί τον Δήμαρχο Βόλου και τη Δημοτική Αρχή, να βρει άμεσα λύση στο τεράστιο ηθικής σημασίας θέμα που έχει δημιουργηθεί, υποδεικνύοντας και διαμορφώνοντας τον χώρο όπου θα πρέπει να δημιουργηθεί ΑΜΕΣΑ νέα Δομή για τη φιλοξενία των παιδιών με Αναπηρία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το