Τοπικά

“Η Ζέττα Μακρή με την ΠΕ Ηλείας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε “απηύθυνε χαιρετισμό στη διαδικτυακή ημερίδα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο παιδιά και Γονείς» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την Τετάρτη 23 Ιουνίου.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε για τη πρόσκληση τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, κ. Γιαννόπουλο, αλλά και τους ομιλητές τον Συντονιστή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, κ. Παρασκευά, την Υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού κέντρου Ασφάλειας διαδικτύου και Εκπρόσωπο της Google, κ. Ψαρουδάκη, τον Διευθυντή Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Κλάδη, τον Διευθυντή Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Φωτεινόπουλο, την Κοινωνική Λειτουργό, κ. Χαλικιά, τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Παπακώστα.
Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Η Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι μεγάλο θέμα και τεράστιο στοίχημα στις μέρες μας, με τη ραγδαία διάδοση του διαδικτύου και τα επακόλουθά της να αποτελούν παγκόσμια πρόκληση.
Το διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας των νέων. Έχει αναδειχθεί σε σημαντικό, σχεδόν αποκλειστικό, μέσο για επικοινωνία, ανταλλαγή πληροφοριών, κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία, εκπαίδευση.
Οι κίνδυνοι, που παραμονεύουν στο διαδίκτυο, είναι μια παγκόσμια απειλή και η επιτυχής πάταξή της απαιτεί διαρκή ενημέρωση, στοχευμένες δράσεις, άμεση κινητοποίηση και εγρήγορση.
Τα παιδιά μας χρειάζονται έναν σύμμαχο, έναν δραστήριο και ανήσυχο υποστηρικτή των δικαιωμάτων τους, έναν άγρυπνο φρουρό της παιδικής αθωότητας και ευημερίας. Χρειάζονται τον καθένα από εμάς!
Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί την υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης του σχολικού περιβάλλοντος και της κοινωνίας σε θέματα, που αφορούν άμεσα, προβληματίζουν και ανησυχούν μαθητές, εκπαιδευτικούς και οικογένειες.
Πρέπει να βοηθήσουμε παιδιά και εφήβους να αναπτύξουν ένα ιδιαίτερα οξυμένο ένστικτο επιβίωσης μέσα στο διαδίκτυο απέναντι στην υπερχρήση και την υπερέκθεση, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.
Η ορθή και ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές υπαγορεύει την ανάγκη για μια πιο οργανωμένη αντιμετώπιση του θέματος από το εκπαιδευτικό σύστημα.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων έχει παρουσιάσει αναλυτικά τις προτεραιότητές της με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής , ήπιων δεξιοτήτων και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης, μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον.
Χρειαζόμαστε τρόπους, μέσα, προτάσεις, ιδέες! Χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια που μπορούμε να έχουμε και να τη διαθέσουμε στη θωράκιση των νέων μας απέναντι στις απειλές του διαδικτύου. Χρειαζόμαστε κάθε οπτική, που θα συμπληρώσει τη δική μας, και μαζί θα δούμε πιο καθαρά το στόχο, την ουσία, την επόμενη κίνηση.
Είμαι σίγουρη ότι μέσα από τη συνεργασία και με σταθερό και απαρέγκλιτο προσανατολισμό μας το ασφαλές διαδίκτυο θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας το ενδεδειγμένο πλαίσιο ασφαλούς διαδικτυακής δραστηριότητας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το