Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Η στιγμή που ζητά 45.000 ευρώ από ασθενή για «ειδική» θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας (βίντεο)

Η μία μετά την άλλη έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού με πολυετή εμπειρία στην εξαπάτηση ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας. Αυτή τη φορά βίντεο τον δείχνει να ζητά το ποσό των 45.000 από ασθενή του το 2006 για «ειδικές εξετάσεις» στη Γερμανία.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του Mega από την εκπομπή «Αποδείξεις» πριν από 17 χρόνια, ο ψευτογιατρός βρίσκεται στο γραφείο του μαζί με μία γυναίκα που πάσχει από την πάθηση και αναζητά θεραπεία. Ο κατηγορούμενος τότε την πείθει για την ύπαρξη θεραπευτικής μεθόδου μέσω ειδικών εξετάσεων για να μπορέσουν να δουν τα σημεία που υπάρχουν βλάβες στον εγκέφαλο αξίας 25.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός ακούγεται να λέει στην ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας πως θα κάνουν στη Γερμανία κάποιες ειδικές εξετάσεις, οι οποίες κοστίζουν 25.000 ευρώ και μπορούν να δουν στον εγκέφαλο, ενώ η συνολική θεραπευτική αγωγή θα ανέλθει στο ποσό τωμ 45.000 ευρώ.

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο πως ο γιατρός παρουσιάζει τα πράγματα σχετικά με την «θεραπεία» αρκετά μπερδεμένα στην ασθενή του, η οποία εναποθέτει τις ελπίδες της σε αυτή προσδοκώντας μία καλύτερη εξέλιξη της πάθησής της.

«Μία σκλήρυνση να υπολογίζεις ότι θα κάνει η πρώτη της θεραπεία θα πάρει γύρω στους δύο μήνες και η παρακολούθησή της θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια. Η πρώτη θεραπεία θα βλέπουμε, θα τσεκάρουμε το αίμα με αξονική, όχι αξονική pet scan στη Γερμανία», λέει αρχικά στη γυναίκα.

«Μπορούμε να δούμε ποιο σημείο του εγκεφάλου έχει βλάβη. Το κόστος να φανταστείς ότι μία θεραπεία το πρώτο δίμηνο έχει γύρω στις 25.000. Μετά το εξάμηνο θα χρειαστεί 10.000 και στο χρόνο θα χρειαστεί άλλες 10.000» ακούγεται να λέει χωρίς όμως να διευκρινίζει στην ασθενή του τι ακριβώς είναι αυτό που κοστίζει 45.000 ευρώ συνολικά.

Όταν η γυναίκα τον ρωτά για πόσα χρόνια θα πρέπει να ακολουθούν αυτή τη θεραπεία -που από όσα λέει μέχρι στιγμής δεν πρόκειται για θεραπεία, παρά μόνο για εξετάσεις- εκείνος της απαντά για δύο χρόνια, γεγονός που σχεδόν διπλασιάζει το ποσό στην πραγματικότητα, από όσα της «υποσχέθηκε» ο ψευτογιατρός για να μείνει στάσιμη η πάθηση.

Σε αυτό το σημείο ο κατηγορούμενος για απάτες σήμερα 66χρονος αρχίζει να της αναλύει κάπως… μπερδεμένα το ποσό, τονίζοντάς της πως «το ακριβό είναι το καλύτερο».

Στη συνέχεια, της εξηγεί ότι 25.000 ευρώ έχουν τα κύτταρα που θα της χορηγούσε και που θα την έκαναν καλά, τα οποία όμως δεν είχε αναφέρει σε κανένα σημείο της συζήτησής τους προηγουμένως ισχυριζόμενος πως τα χρήματα αυτά προορίζονταν για τις ειδικές εξετάσεις. «Εκεί δεν μπορούμε να βάλουμε χέρι» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση της γυναίκας από που προέρχονται αυτά τα κύτταρα της απαντά φειδωλά «από έμβρυα» και προκειμένου να αιτιολογήσει την παράξενη προέλευσή τους συνεχίζει: «Η ζωή έχει ευκαιρίες, αν τις αρπάξετε θα πετύχετε και θα πάρει ο καθένας και μία ευκαιρία. Αν την αφήσεις να περάσει, πέρασε. Δεν έχει κάτι άλλο».

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το