Πολιτισμός

Προβολή ταινίας «Dolphin man» στο Ξουρίχτι για τη στήριξη της Κιβωτού του Κόσμου

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξουρυχτίου σε συνεργασία με το CINEDOC Βόλου και την κ. Ελένη Χρυσοπούλου, όπως και την υποστήριξη του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου θα προβληθεί την Παρασκευή 23 Αυγούστου, ώρα 21.00, στον πανέμορφο υπαίθριο χώρο του «πρώην Δημοτικού Σχολείου Ξουρυχτίου», η ταινία «Dolphin Man». Το «Dolphin Man» είναι η συναρπαστική ιστορία του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, ήρωα της ταινίας Το Απέραντο Γαλάζιο του Λικ Μπεσόν. Το ντοκιμαντέρ είναι κατάλληλο για παιδιά από 12 ετών.
Αντί εισιτηρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξουρυχτίου θα δεχθεί τρόφιμα μακράς διαρκείας για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Διμήνι.
Το ντοκιμαντέρ Dolphin Man μας ταξιδεύει στον κόσμο του Ζακ Μαγιόλ, μεταφέροντας το επείγον μήνυμά του για την προστασία της θάλασσας και τη βιωματική εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση. Είναι το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου. Από την Κάρπαθο ως τις Μπαχάμες και από την Έλμπα της Ιταλίας ως την Ινδία και την Ιαπωνία, συγγενείς, φίλοι και «κληρονόμοι» του Μαγιόλ, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατάδυσης William Trubridge και Umberto Pelizzari, μοιράζονται το όραμα αυτού του πολυδιάστατου χαρακτήρα που έμελλε να αλλάξει ριζικά τη σχέση μας με την θάλασσα. Το Dolphin Man συνδυάζει σπάνια αρχειακά φιλμ με σύγχρονες υποβρύχιες λήψεις, για να ανακαλύψει πώς ο «άνθρωπος δελφίνι» έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, συνδέοντας την ελεύθερη κατάδυση με ένα εσωτερικό ταξίδι, με τη βοήθεια της γιόγκα, που μας φέρνει σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας.

Σε παραγωγή της εταιρείας Anemon, το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (EKK και EΡT), Γαλλίας (ARTE, CNC, RegionPays de la Loire), Καναδά (Knowledge, TVO, Canal D, Canada Media Fund, OMDC), Ιαπωνίας (WOWOW), Ιταλίας (Sicilian Film Commission), με τη συμμετοχή των καναλιών SVT-Σουηδία, RTS-Ελβετία, DBS-Ισραήλ και CYBC-Κύπρος, με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe της Ε.Ε., των κινηματογραφικών φακών Angenieux και της ΑΝΕΚ. Η ταινία και το μικρού μήκους VR έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου του Τόκιο, της Θεσσαλονίκης και της Αδελαΐδας. Για περισσότερες πληροφορίες: www.dolphinmanfilm.com.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το