Τοπικά

Πρώτος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, πρώτος και στην ορκωμοσία ο Σ.Π. Χύτας από τη Λάρισα 

Είχε εισαχθεί πριν μερικά χρόνια πρώτος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία. Ο λόγος για τον απόφοιτο πλέον Σωτήρη Παναγιώτη Χύτα, ο οποίος διάβασε τον όρκο στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Χωροταξίας που πλημμύρισε από γονείς, συγγενείς και φίλους των φοιτητών που ορκίστηκαν.
Με βαθμό 9,23 από τους υψηλότερους που έχουν σημειωθεί στο Τμήμα και σε πέντε χρόνια, τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών, ο 23χρονος τελειόφοιτος Σωτήρης Παναγιώτης Χύτας από τη Λάρισα, διάβασε χθες τον όρκο.

«Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα, βέβαια κάτι που είναι η νόρμα στο εξωτερικό εδώ είναι το περίεργο» τόνισε ο απόφοιτος πλέον επισημαίνοντας για την υψηλή του βαθμολογία πως «ήταν απόρροια, συνεχούς παρακολούθησης, μελέτης αλλά και αγάπης για αυτή την επιστήμη. Πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις, και στόχος δεν είναι μόνο το πτυχίο, αλλά και να θέλεις να μάθεις. Γενικώς ασχολείσαι συνεχώς. Αν το αφήσεις, σε αφήνει».
Το 2014 έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν η πρώτη του επιλογή. «Από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο είχα βγάλει 19.135 μόρια και από το 5ο πεδίο 19.234 μόρια και είχα εισαχθεί ως προς τη σειρά πρώτος στο Τμήμα» τόνισε ο Σωτήρης-Παναγιώτης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρώτος μπήκα στο τμήμα και πρώτος βγαίνω».

Αναφερόμενος στα επόμενα σχέδιά του είπε πως «γενικά σκέπτομαι για ακαδημαϊκή καριέρα. Θέλω να κάνω μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα, δεν μπορείς να προσφέρεις. Μακάρι στο μέλλον να αλλάξουν οι καταστάσεις. Για παράδειγμα στο Πανεπιστήμιο λείπουν οι υποδομές, ενώ και οι καθηγητές είναι λίγοι αλλά με πλούσιες γνώσεις που προσπαθούν για το καλύτερο δυνατόν».
Αναφερόμενος στις επαγγελματικές προοπτικές του Τμήματος επισήμανε πως «είναι πολύ καλές. Από τις έρευνες που έχουν γίνει στο τμήμα, φαίνεται πως οι περισσότεροι καταφέρνουν και βρίσκουν εργασία με καλούς μισθούς είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος. Στο συγκεκριμένο τμήμα οι φοιτητές μαθαίνουν και βρίσκουν τον τομέα από την πληροφορική, την ενέργεια που τους ενδιαφέρει και εξελίσσονται».

Χθες από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων ορκίστηκαν συνολικά 64 τελειόφοιτοι φοιτητές. Μάλιστα ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής και καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ. Γιώργος Σταμούλης επισήμανε πως «αυτή η φουρνιά αποφοίτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είναι από τις πρώτες που σπούδασαν με το νέο πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόσαμε από το 2013. Έχουν περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα, όπως ηλεκτρολόγου μηχανικού στο ΤΕΕ».
Μάλιστα αναφέρθηκε στον Σωτήρη-Παναγιώτη Χύτα λέγοντας πως ο συγκεκριμένος φοιτητής ανήκει στους πέντε φοιτητές με την υψηλότερη βαθμολογία στο πτυχίο του τμήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το