Τοπικά

Στο Νότιο Πήλιο «χάθηκε» και φέτος η μάχη με τα σκουπίδια – Εικόνες ντροπής αντικρίζουν εκατοντάδες επισκέπτες

Καστρί, Κατηγιώργης, Μηλίνα, Χόρτο «προσφέρουν» στους εκατοντάδες επισκέπτες τους τις εικόνες της ντροπής με τα απορριμματοφόρα να «ξεχνούν» να περάσουν μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.
Η προβληματική διαχείριση εκ μέρους του Δήμου, οι περιορισμένοι πόροι στον τομέα της Καθαριότητας, μηδαμινοί έλεγχοι ή πρόστιμα και μειωμένη περιβαλλοντολογική συνείδηση εκ μέρους των πολιτών, έχουν δημιουργήσει τριτοκοσμικές καταστάσεις.


Κάδοι γεμάτοι με σκουπίδια «κοσμούν» το Νότιο Πήλιο και η κατάσταση είναι απαράδεκτη όπως αποτυπώνεται και στον φωτογραφικό φακό.
Οι κάδοι είναι γεμάτοι στις πλέον πολυσύχναστες περιοχές, η δυσωδία διαχέεται παντού και τα απορρίμματα στοιβάζονται στους δρόμους, κάνοντας την κατάσταση αφόρητη για κατοίκους, περαστικούς, αλλά και τουρίστες.


Η έλλειψη περιβαλλοντολογικής συνείδησης και η απουσία σεβασμού στον κοινωνικό χώρο διαφαίνεται από το γεγονός ότι ούτε οι ίδιοι οι πολίτες δεν προσπαθούν να διατηρήσουν την περιοχή καθαρή.


Θα δει κανείς πολλές μέρες δίπλα σε κάδους λεκάνες, μπάζα ή καναπέδες και αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν προνοήσει ώστε να ενημερώσουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, στην οποία πρέπει κανονικά να απευθύνονται, πριν αφήσουν στον δρόμο παρόμοια αντικείμενα που ρυπαίνουν την καθημερινότητά μας.


Η καθαριότητα είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα κάθε καλοκαίρι στο Νότιο Πήλιο και οι κάδοι δεν απολυμαίνονται με τον αντιδήμαρχο κ. Νασιόπουλο να τονίζει πως το πλυντήριο ήδη καθαρίζει τους κάδους και θα γίνει ο αναγκαίος «κύκλος» στο Νότιο Πήλιο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το