Τοπικά

Προτιμούν το μάθημα στο σπίτι πολλοί τελειόφοιτοι Λυκείου στη Μαγνησία ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων

Τον προβληματισμό μερίδας μαθητών που δεν επιθυμεί την επιστροφή στο σχολείο, εισπράττουν το τελευταίο διάστημα διευθυντές σχολείων. Η τάση αυτή εντοπίζεται περισσότερο σε τελειόφοιτους Λυκείων που θεωρούν ότι παραμένοντας σπίτι έχουν περισσότερο χρόνο για μελέτη και προσήλωση στον στόχο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Μετά από τρεις περίπου μήνες τηλεκπαίδευσης οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων είναι φυσικό να έχουν κουραστεί μετά από τόσο καιρό μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επιθύμησαν τους φίλους τους στο σχολείο, θέλουν να γυρίσουν στον φυσικό τους χώρο και να αποκτήσουν τον γνωστό καθημερινό ρυθμό της σχολικής ζωής.
Υπάρχει, όμως και μια μερίδα μαθητών που μάλλον προβληματίζεται για την επιστροφή στα θρανία. Και τις σκέψεις τους τις εκφράζουν στους διευθυντές καταθέτοντας τον προβληματισμό τους για τον κίνδυνο διασποράς του ιού, ενώ δεν θέλγονται από την εικόνα να γυρίσουν στο σχολείο και να πρέπει να υπόκεινται σε διάφορους περιορισμούς.
Διευθυντές με τους οποίους συνομίλησε η «Θ» καταθέτουν αυτή την τάση που δείχνει και την επίδραση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς αυτός ο προβληματισμός των μαθητών έχει και κοινωνιολογικές διαστάσεις.

«Ο προβληματισμός προέρχεται περισσότερο από μερίδα μαθητών της Γ’ Τάξης Λυκείου που κάνοντας τηλεκπαίδευση στο σπίτι γλιτώνει χρόνο για τις μετακινήσεις στο σχολείο αλλά και το φροντιστήριο» τονίζει διευθυντής Λυκείου του Βόλου και προσθέτει πως «οι υποψήφιοι έχουν πολύ περισσότερο χρόνο για να διαβάσουν σπίτι. Και μπορεί να κουράζονται από τις τόσο πολλές ώρες στο σπίτι, αλλά νιώθουν ότι πλέον απέμεινε λίγος χρόνος για τις πανελλαδικές και πρέπει να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια με προσήλωση στον στόχο. Εξάλλου, όπως λένε οι ίδιοι, και να έρθουν στο σχολείο από 1η Φεβρουαρίου, μετά από δύο μήνες θα αρχίσουν πάλι τις απουσίες, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, για να εντατικοποιήσουν το διάβασμά τους ενόψει εξετάσεων».
Επίσης διευθύντρια σχολείου επισήμανε πως «οι μαθητές φοβούνται για τον ιό. Για παράδειγμα μια μαθήτρια μας είπε πως σκέφτεται να πάρει το απουσιολόγιο, γιατί πριν θα το έχει πιάσει ο καθηγητής».
Μάλιστα πρόσθεσε πως «οι μαθητές προβληματίζονται να επιστρέψουν στο σχολείο, όπου πάλι θα υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί και δεν θα χαίρονται τη σχολική ζωή, όπως την ξέρουν τόσα χρόνια».

Υπάρχουν, όμως και οι ευρύτερες διαστάσεις αυτής της στάσης. Όπως τόνισε διευθυντής Γυμνασίου, «διαμορφώνεται μια στάση ιδιώτευσης. Δηλαδή οι μαθητές συνηθίζουν να ζουν στον ιδιωτικό τους χώρο, στο σπίτι, και από εκεί να μορφώνονται μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες και συσκευές στις οποίες έχουν την ευχέρεια να χρησιμοποιούν».
Βέβαια οι διευθυντές σημειώνουν πως η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών θέλει να επιστρέψει στο σχολείο.

Κλειστά σήμερα το 2ο δημοτικό
και 2ο νηπιαγωγείο Βελεστίνου
Με απόφαση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 λόγω απολύμανσης του κτιρίου για προληπτικούς λόγους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το