Τοπικά

Πρώτη των πρώτων στη Μαγνησία η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε το πολύμηνο κλείσιμο των σχολείων, λόγω του lockdown από τον κορωνοϊό, η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου αρίστευσε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, συγκέντρωσε 19.488 μόρια και ονειρεύεται τη φοιτητική ζωή, στοχεύοντας στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι βαθμοί που πήρε στα μαθήματα του πεδίου Ανθρωπιστικών Σπουδών άγγιξαν… ταβάνι. Στην Κοινωνιολογία έγραψε 20, 19,7 στην Ιστορία, 19,3 στα Αρχαία και 19 στη Νεοελληνική Γλώσσα. Οι επιδόσεις της στις φετινές εξετάσεις, της χαρίζουν μία θέση ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων στη Μαγνησία, με τη νεαρή Βολιώτισσα να μην κρύβει την ικανοποίησή της για το αίσιο τέλος της προσπάθειάς της. «Με ενδιαφέρει η Ψυχολογία. Θεωρώ πως είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για περισσότερα πράγματα που θέλω να κάνω στο μέλλον», παραδέχθηκε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, εξηγώντας τους λόγους που προτιμάει τη συγκεκριμένη σχολή. Κι ενώ οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο για άνοδο στις βάσεις της κατεύθυνσής της, η ίδια αισθάνεται σιγουριά και θεωρεί πως έχει κατοχυρώσει μία θέση στη σχολή του ΕΚΠΑ που την ενδιαφέρει.
Η ανακοίνωση των βαθμών σηματοδότησε το τέλος μίας δύσκολης χρονιάς για όλους τους υποψήφιους. «Φέτος πήγαμε ελάχιστα στο σχολείο. Κάθε φορά που ανοίγαμε, ένιωθα πραγματικά ευτυχισμένη. Η καραντίνα είχε πολλές επιπτώσεις σε όλους μας. Η καραντίνα μας επηρέασε ψυχολογικά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κι αυτό που με ενόχλησε περισσότερο καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δεν ήταν ο φόρτος της μελέτης, αλλά ότι δεν είχα τόσο μεγάλη επαφή με φίλους και συμμαθητές. Η ζωή μας είχε περιοριστεί γύρω από την οθόνη ενός υπολογιστή», εξομολογήθηκε η αριστούχος του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Δίχως φυσικές συνθήκες διδασκαλίας και με τα διαδικτυακά μαθήματα να εξελίσσονται προβληματικά, η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, όπως και όλοι οι μαθητές, αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες καταστάσεις. «Σίγουρα δεν ήταν λειτουργικό όλο αυτό. Θα έλεγα ότι κυριάρχησε μεγάλη ανισορροπία, με το άνοιξε-κλείσε των σχολείων. Βέβαια, στο 1ο πεδίο χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο για ατομικό διάβασμα και όχι σχολική ή φροντιστηριακή δουλειά. Μένοντας περισσότερες ώρες στο σπίτι ήταν λίγο καλύτερα όσον αφορά στη μελέτη κι αυτό κάπως αντιστάθμισε την απώλεια της επαφής με τον έξω κόσμο», είπε στη συνέχεια. Δίνοντας μία διαφορετική διάσταση στις συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης που υποχρεώθηκε λόγω Covid-19, θυμήθηκε όσα βίωσε στις εξετάσεις πριν από λίγες εβδομάδες: «Φέτος, όταν βρισκόμουν με τους συμμαθητές μου στο εξεταστικό κέντρο, μόνο για τις πανελλήνιες δεν μιλούσαμε, καθώς με τους περισσότερους είχαμε πολύ καιρό να συναντηθούμε».

Στην… κλασική ερώτηση για το μυστικό της επιτυχίας, η νεαρή Βολιώτισσα τόνισε: «Η περικοπή του 30% της εξεταστέας ύλης, μας διευκόλυνε σημαντικά και μας έδωσε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε στα κεφάλαια που έπρεπε να μελετήσουμε. Από εκεί και πέρα, όταν φτάνει η ώρα να γράψεις, μετράνε η αυτοσυγκέντρωση, το καθαρό μυαλό και φυσικά η καλή διάθεση. Να λες στον εαυτό σου: «Τώρα θα γράψω καλά». Αυτό έχει σημασία».
Όσο για τη φοιτητική ζωή που βρίσκεται, πλέον, προ των θυρών, η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου ελπίζει πως θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στο πανεπιστήμιο και να μην υποχρεωθεί για τρίτη χρονιά στη σειρά να παρακολουθήσει διαδικτυακά μαθήματα: «Με απογοητεύει αυτή η προοπτική. Όσοι πέτυχαν, θέλουν να ζήσουν τη φοιτητική ζωή, να ανεξαρτητοποιηθούν. Αν όμως ξανάρθει lockdown, θα το δεχτούμε, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το