Τοπικά

Κατερίνα Παπανάτσιου: Οικονομική ασφυξία για τα νοικοκυριά και εξόντωση μικρομεσαίων

“Τα πρόσφατα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι η καλύτερη απάντηση στους πανηγυρισμούς και την προπαγάνδα του Υπουργείου Οικονομικών” τονίζεται σε κοινή δήλωση της τομεάρχη Οικονομικών, Έφης Αχτσιόγλου, και των αναπληρωτών τομεαρχών, Κατερίνας Παπανάτσιου και Τρύφωνα Αλεξιάδη, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:
“Η νέα μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο καταδεικνύει τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες.
Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για αύξηση κατά 275% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών από φόρους τον Μάιο και αύξηση κατά 15% του συνόλου των οφειλών στο 5μηνο, φανερώνουν με κατηγορηματικό τρόπο την αδυναμία ανταπόκρισης στις φορολογικές υποχρεώσεις. Ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις κ.α.).
Η συσσώρευση χρεών την περίοδο της πανδημίας, εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης να μην στηρίξει ουσιαστικά και επαρκώς το εισόδημα των εργαζομένων και των νοικοκυριών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απειλεί και την επόμενη μέρα της οικονομίας.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. για ρύθμιση, με “κούρεμα” οφειλής, των χρεών της πανδημίας (με συγκεκριμένα κριτήρια) είναι απολύτως επιβεβλημένη. Η άρνηση της κυβέρνησης οδηγεί τα νοικοκυριά σε οικονομική ασφυξία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εξόντωση”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το