Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Καταβάλλονται επιδοτήσεις για εκτάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο;

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με αφορμή ένα σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει στην περιοχή της λίμνης Κάρλας με εκτάσεις του Δημοσίου.
Πιο αναλυτικά, στην επιστολή του βουλευτή επισημαίνονται τα εξής:
«Κατά την τελευταία μου επίσκεψη και συνάντηση εργασίας με τα μέλη του Δ.Σ. Αγροτικού Συλλόγου Καναλίων Μαγνησίας, έγινα δέκτης του έντονου προβληματισμού από τα μέλη του αγροτικού συλλόγου για το παρακάτω περίεργο γεγονός: Στην περιοχή της λίμνης Κάρλας και στο πλαίσιο της ανασύστασης του ταμιευτήρα μεταξύ των άλλων εκτάσεων είχαν δεσμευτεί μέχρι το 2022 και 2.500 στρέμματα προς την πλευρά της κοινότητας Καναλίων, ώστε: α) να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα τα έργα ανασύστασης της λίμνης και β) να αποτελέσει η συγκεκριμένη περιοχή τόπο προστασίας και αναπαραγωγής σπάνιων ειδών πτηνών.

Αγρότες της περιοχής και μέλη του αγροτικού συλλόγου διαπιστώνουν ότι τα 1.200 στρέμματα δηλώνονται από το 2017 μέσω δηλώσεων ΟΣΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ από πέντε φερόμενους ως μόνιμους κατοίκους του Δήμου Λαγκαδά που καμία σχέση φαίνεται να έχουν με την περιοχή της Μαγνησίας. Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής μου εμπιστεύτηκαν και τα ονοματεπώνυμα των πέντε συγκεκριμένων.
Επειδή οι επιδοτήσεις μιας τόσο μεγάλης έκτασης από το 2017 μέχρι και σήμερα αποτελούν μεγάλο οικονομικό αντικείμενο ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα σας παρακαλούσα μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ να διερευνηθούν τα εξής:
1. Πράγματι δηλώνονται και επιδοτούνται αυτές οι εκτάσεις από το 2017 και αν ναι ποιο ποσό επιδοτήσεων έχει καταβληθεί;
2. Έχει προβεί σε ελέγχους ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραχωρητηρίων, τίτλων ιδιοκτησίας ή ενοικιαστηρίων των συγκεκριμένων επιδοτούμενων εκτάσεων;
3. Επειδή η διασταύρωση των στοιχείων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι απλή και ψηφιακή, θα παρακαλούσα το συντομότερο δυνατό για τις ενέργειες σας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το