Τοπικά

Πρωτιές για απόφοιτους από Γενικά Λύκεια στην περιφέρεια της Μαγνησίας

Σημαντικές επιτυχίες σημειώθηκαν και στα Λύκεια της περιφέρειας της Μαγνησίας με τους υποψήφιους να συγκεντρώνουν αρκετά υψηλές βαθμολογίες. Την κορυφή σχεδόν άγγιξε η βαθμολογία της Ελένης Κόκκαλη του Γενικού Λυκείου Νέας Αγχιάλου που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.361 μόρια στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών. Η Ελένη δηλώνει στη «Θ» καταρχάς ενθουσιασμένη με την επίδοσή της, ενώ συμπληρώνει πως στόχος της είναι να εισαχθεί στη Νομική της Αθήνας. «Η συγκεκριμένη σχολή προσφέρει πολλές διεξόδους, όπως η ένταξη στο δικαστικό σώμα ή ακόμα και στο διπλωματικό» δηλώνει χαρακτηριστικά η κ. Κόκκαλη, προσθέτοντας πως η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, κυλώντας υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, με την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Παράλληλα σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι καθηγητές οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά στο να πετύχει τους στόχους της.

Κοντά στο άριστα κινήθηκε η επίδοση της υποψήφιας Μαρίας Γκόμα από το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 18.914 μόρια στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών. Η Μαρία Γκόμα στοχεύει να εισαχθεί στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς της αρέσει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο αντικείμενο. Κάνει λόγο για μια χρονιά δύσκολη και απαιτητική που κύλησε με άγχος και εγκλεισμό λόγω της καραντίνας, και αποχή από το σχολείο.
Σε πολύ ψηλά επίπεδα έφτασε η βαθμολογία του υποψήφιου του Γενικού Λυκείου Νέας Αγχιάλου Γιώργου Ντίνου με 18.813 μόρια, ο οποίος με εντατικό διάβασμα και σωστή προετοιμασία κατάφερε να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς. Στόχος του είναι η εισαγωγή στη Σχολή Ικάρων (Ιπτάμενοι), κάτι που φαίνεται μέχρι στιγμής να επιτυγχάνεται, εάν υπολογιστούν οι περσινές βάσεις. Επιπλέον όπως αναφέρει βοήθησε στην προσπάθειά του και το γεγονός πως λόγω της πανδημίας το υπουργείο αποφάσισε να μειώσει την εξεταζόμενη ύλη.

Το όνειρό του να ενταχθεί στο δικαστικό Σώμα φαίνεται πως θα εκπληρώσει βάσει της βαθμολογικής του επίδοσης ο υποψήφιος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Νίκος Τσάπρας που συγκέντρωσε 18.812 μόρια. Προερχόμενος από οικογένεια με παράδοση στον δικαστικό κλάδο, θέλει να ακολουθήσει τα βήματά τους, με το να πετύχει την εισαγωγή του στη Νομική Θεσσαλονίκης. Ο υποψήφιος μιλά για μια περίεργη χρονιά στην οποία κυριάρχησε ο φόβος, λόγω της πανδημίας, ωστόσο, όλα κύλησαν ευτυχώς ομαλά.
Στη Σχολή Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταφέρνει να εισαχθεί η υποψήφια του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου Μαρία Αγροκώστα με 18.781 μόρια. Η κοπέλα τονίζει πως την ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τομέας, λέγοντας πως μελέτησε όλη τη χρονιά έχοντας βάλει ένα πλάνο και κινήθηκε με πρόγραμμα που εν γένει τη βοήθησε να πετύχει τον στόχο της. Κάνει λόγο επιπλέον για μια αρκετά δύσκολη χρονιά που εξαιτίας της καραντίνας πιέστηκε περισσότερο, αλλά τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Τρίτωσε η επιλογή της Σχολής Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς μια ακόμα αριστούχος του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου, επιθυμεί να σπουδάσει ψυχολογία. Η Ζωή Περιστεροπούλου η οποία συγκέντρωσε 18.545 μόρια στην Κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Επιστημών, σημειώνει πως ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά που στιγματίστηκε από το κλείσιμο των σχολείων, λόγω της καραντίνας. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης η προσπάθεια που κατέβαλε ήταν περισσότερο επίπονη και δύσκολη, όμως, μπόρεσε και ανταπεξήλθε, συγκεντρώνοντας μια σχεδόν άριστη βαθμολογία.

Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο θέλει να περάσει η υποψήφια του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής Κατερίνα Σπύρου, που κατέγραψε μια υψηλή επίδοση με 18.499 μόρια. Όπως λέει φέτος ο κορωνοϊός έθεσε κάποια εμπόδια σε πολλούς τομείς, με συνέπεια να υπάρξουν δυσκολίες αναφορικά με την εύρυθμη σχολική λειτουργία, όμως, τελικά όλα πήγαν καλά.
Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης θέλει να εισαχθεί ο υποψήφιος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Αχιλλέας Τσίμος που συγκέντρωσε συνολικά 18.486 μόρια. Ο απόφοιτος της Κατεύθυνσης Οικονομίας και Πληροφορικής, τονίζει ότι επιθυμεί την εισαγωγή του στη συγκεκριμένη σχολή, επειδή έχει γονείς που ασχολούνται με τον εκπαιδευτικό κλάδο και του αρέσει η επαφή με τα παιδιά. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, που μας κράτησε μακριά από τις σχολικές αίθουσες, λόγω της καραντίνας. Η τηλεκπαίδευση ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία η οποία, ωστόσο, ήταν κάπως δύσκολη».
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά «αγωνίστηκε» στον στίβο των πανελλαδικών εξετάσεων ο υποψήφιος του Γενικού Λυκείου Αγριάς Γιώργος Σουλικιάς συγκεντρώνοντας 18.423 μόρια, ο οποίος θέλει να εισαχθεί σε κάποια ιατρική σχολή της χώρας. Κάνει λόγο για μια περίεργη χρονιά που σημαδεύτηκε από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, αλλά κατάφερε να ανταπεξέλθει πετυχαίνοντας αυτή την υψηλή επίδοση.
Στην Ιατρική Θεσσαλονίκης θέλει να εισαχθεί ο απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Κώστας Αλεξίου που κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά στα τέσσερα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης, όπου διαγωνίστηκε, 18.332 μόρια. Όπως είπε είναι ικανοποιημένος από την προσπάθειά του, καθώς η ιατρική είναι κάτι που του αρέσει και θεωρεί ότι μπορεί να πετύχει.

Στη Σχολή Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος στοχεύει η απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Αγριάς Μαρίνα Δήμου που μπόρεσε να συγκεντρώσει συνολικά 17.918 μόρια. Δηλώνει ικανοποιημένη από την προσπάθειά της, αν και θεωρεί πως θα μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα, όμως ο χαμηλός βαθμός που συγκέντρωσε στην Έκθεση, δεν βοήθησε στην τελική βαθμολογία. «Ανέκαθεν μου άρεσε ως επάγγελμα, καθώς προσφέρει και επαγγελματική αποκατάσταση» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θέλει να φοιτήσει ο Ιωάννης Γκόριας, που κατάφερε να συγκεντρώσει 17.775 μόρια. Ο απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Αγριάς, σημειώνει πως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκαν να συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ήταν δύσκολες. Όμως με συστηματικό διάβασμα και με πρόγραμμα ο καλά προετοιμασμένος υποψήφιος θα κατάφερνε να γράψει σχετικά καλά.
Υψηλή βαθμολογία κατάφερε να πετύχει η απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Μαρία Χρονοπούλου, κατατασσόμενη ανάμεσα στους πρώτους του σχολείου της, αφού συγκέντρωσε συνολικά 17.721 μόρια.

Σε κάποια Ιατρική Σχολή θέλει να εισαχθεί ο απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Κυριάκος Καπετάνος που συγκέντρωσε 17.535 μόρια, χωρίς να τον ενδιαφέρει κάποια συγκεκριμένα, αφού του αρέσει γενικά η ιατρική επιστήμη. «Ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μόλις πέρσι αποφάσισε να λάβει μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ο απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής Αντώνης Τσιτράς, που συγκέντρωσε συνολικά 17.415 μόρια. Όπως δήλωσε πέρσι ξεκίνησε να κάνει φροντιστήριο, στοχεύοντας τελικά να φοιτήσει στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Ο απόφοιτος του Λυκείου Αργαλαστής δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους καθηγητές του για όλα όσα έκαναν γι’ αυτόν, ζητώντας τους συγνώμη εάν έκανε δύσκολο το έργο τους.
Σε κάποιο τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής θέλει να εισαχθεί ο απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου Νίκος Γαρουφαλής, που κατάφερε να συγκεντρώσει 17.350 μόρια. Σημειώνει ότι η φετινή χρονιά ήταν περίεργη, λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων που δημιούργησε.
Στη Σχολή Ικάρων (Ιπτάμενοι) επιθυμεί να εισαχθεί ο απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου Νίκος Μίχας με 17.324 μόρια, που άλλωστε ολοκλήρωσε τα αγωνίσματα τα οποία απαιτούνταν, προκειμένου να γίνει δεκτός στη Σχολή.

Ή στη Νομική Θεσσαλονίκης ή σε Τμήμα Διεθνών Σπουδών θέλει να εισαχθεί η απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Σκιάθου Μαρία Βασιλική Πεζάτου, που συγκέντρωσε 17.055 μόρια.
Σε Πολυτεχνική Σχολή επιθυμεί την εισαγωγή του ο απόφοιτος Γενικού Λυκείου Αλμυρού Χριστόφορος Καραΐσκος που συγκέντρωσε συνολικά 16.970 μόρια.
Πολλές επιλογές έχει ο απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Σκιάθου Θεόδωρος Ρηγανάς που συγκέντρωσε 16.962 μόρια. Συγκεκριμένα θέλει να εισαχθεί ή σε κάποιο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ή στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, ή σε τμήμα Τοπογράφων.
Σε Τμήμα Κινηματογράφου θέλει να σπουδάσει ο υποψήφιος του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής Γιάννης Κουκουμβρής, που κατάφερε να μαζέψει 16.922 μόρια.

Στο Τμήμα Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης θέλει να εισαχθεί η απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Σκιάθου Κυριακή Ιωάννου, που συγκέντρωσε 16.694 μόρια. Έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά που εν τούτοις πήγε τελικά καλά.
Πρώτη ανάμεσα στους συμμαθητές της αναδείχθηκε η απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Καναλίων Ελένη Ευαγγελινού που συγκέντρωσε 15.853 μόρια. Στην Έκθεση κατάφερε να γράψει 17,8, ενώ επιθυμεί να σπουδάσει λογοθεραπεία.
Ξεχώρισε από το Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας η με καταγωγή από την Πολωνία Ιουλία Βάβερ, συγκεντρώνοντας 13.784 μόρια. Η απόφοιτη του σχολείου του Ανατολικού Πηλίου, η οποία παράλληλα με τα μαθήματά της εργάζεται, θέλει να φοιτήσει σε τμήμα Οικονομικών Επιστημών ή του Αριστοτελείου ή του ΕΚΠΑ.

Επιτυχόντες του
ΓΕΛ Αγριάς
Σουλικιάς Γεώργιος, Υγείας, 18.423 μόρια, Σωτηρίου Σοφία-Ζωή, Οικονομίας & Πληροφορικής, 18.367 μόρια, Δήμου Μαρίνα, Οικονομίας & Πληροφορικής, 17.918 μόρια, Γιαννακούλας Ορέστης, Οικονομίας & Πληροφορικής, 17.700 μόρια, Γκόριας Ιωάννης, Θετικών, 17.775 μόρια, Λαζαράκη Ιωάννα, Ανθρωπιστικών, 17.126 μόρια, Πρίφτη Ειρήνη, Ανθρωπιστικών, 16.888 μόρια, Αγαπητού Μαρία, Υγείας, 16.802 μόρια, Ηλιάδης Ελευθέριος-Ραφαήλ, Θετικών, 16.732 μόρια, Φιλίππου Αγορίτσα-Μαρία, Θετικών, 16.437 μόρια, Μακρής Νεκτάριος, Θετικών, 16.363 μόρια.

Επιτυχόντες του
ΓΕΛ Βελεστίνου
Γκόμα Μαρία, Ανθρωπιστικών, 18.914 μόρια, Αγροκώστα Μαρία, Ανθρωπιστικών, 18.781 μόρια, Περιστεροπούλου Ζωή, Ανθρωπιστικών, 18.545 μόρια, Ντόβα Αγγελική-Ηλιάνα, Ανθρωπιστικών, 16.956 μόρια, Σαββανάκης Μιχαήλ, Οικονομίας & Πληροφορικής, 16.779 μόρια, Δραγοΐδη Κερασία, Ανθρωπιστικών, 16.437 μόρια, Ακριβούση Ειρήνη, Ανθρωπιστικών, 16.364 μόρια, Κουτσολιάκος Νικόλαος, Θετικών, 16.333 μόρια, Νικητή Ευαγγελία Μαρίνα, Ανθρωπιστικών, 16.249 μόρια, Τόλιου Αγγελική-Μαρία, Ανθρωπιστικών, 16.118 μόρια, Κύκλου Χρυσούλα-Μαρία, Οικονομικών & Πληροφορικής, 16.115 μόρια, Κολοκοτρώνης Αθανάσιος, Οικονομικών & Πληροφορικής, 15.983 μόρια, Κουτσιαρή Βασιλική-Νεκταρία, Θετικών, 15.742 μόρια, Αθανασόπουλος Γεώργιος, Οικονομικών & Πληροφορικής, 15.598 μόρια, Σαββανάκη Ευαγγελία-Στεφανία, Υγείας, 15.217 μόρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το