Τοπικά

Πρώτη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης η Ελένη Σκιαθίτη από 2o ΓΕΛ Βόλου

Πρώτη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης έχοντας συγκεντρώσει 19.288 μόρια εισήχθη η Ελένη Σκιαθίτη από το 2o ΓΕΛ Βόλου, η οποία ήταν και η πρώτη των πρώτων από τη Μαγνησία.
Η υποψήφια εξετάστηκε με το παλαιό σύστημα και ήταν η δεύτερη φορά που έδινε φέτος πανελλαδικές εξετάσεις.
Η Ελένη Σκιαθίτη έγραψε στη Φυσική βαθμό 20, στην Έκθεση βαθμό 18,9, στη Χημεία 19,4 και στη Βιολογία 19.
Έχοντας γράψει ήδη πολύ καλά, γνώριζε ότι είχε πολλές ελπίδες να πετύχει στην Ιατρική. Και τελικά ήρθε χθες η ανακοίνωση των βάσεων για να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα. Ένα όνειρο για το οποίο προσπάθησε σκληρά και τα κατάφερε.

«Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να εισαχθώ στη Ιατρική, η οποία ήταν και ο στόχος μου. Μάλιστα χαίρομαι που πετυχαίνω στη Θεσσαλονίκη, που μου αρέσει πολύ ως πόλη» τόνισε στη «Θ».
Αναφερόμενη στα μυστικά της επιτυχίας, ανέφερε πως «για να γράψει κάποιος καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις, απαιτείται να έχει γερές βάσεις που είναι προϋπόθεση διαβάσματος και μελέτης. Επίσης απαιτούνται προγραμματισμός, σύστημα και ψυχραιμία. Παράλληλα χρειάζεται ιδιαίτερη προσήλωση στον στόχο».
Στο νέο βήμα που κάνει πλέον στο Πανεπιστήμιο, είπε πως «είναι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, όπου πάλι χρειάζεται προσπάθεια για την απόκτηση της γνώσης, η οποία γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Και τη γνώση που θα λάβουμε, θα την αξιοποιήσουμε για την επαγγελματική μας εξέλιξη».

Ερωτηθείσα, αν έχει επιλέξει ήδη κάποια ειδικότητα, απάντησε πως «δεν έχει αποφασίσει ακόμη και θα δει όλες τις ειδικότητες στη Σχολή για να επιλέξει».
Το μήνυμά της για τις πανελλαδικές και τους υποψήφιους είναι πως «η επιτυχία στις πανελλαδικές είναι ένα σημαντικό βήμα στη ζωή, μια προσωπική νίκη για τον κάθε υποψήφιο, αλλά όχι το παν. Επίσης για όσους δεν πέτυχαν τους στόχους τους, υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία, να δώσουν δηλαδή ξανά πανελλαδικές, γνωρίζοντας βέβαια ότι απαιτείται ιδιαίτερη αποφασιστικότητα».
Ερωτηθείσα πόσο επέδρασε η καραντίνα στις επιδόσεις των υποψηφίων, απάντησε πως «έχω ακούσει δύο απόψεις. Άλλοι λένε ότι βοηθήθηκαν, γιατί είχαν περισσότερο χρόνο για να διαβάσουν παραμένοντας σπίτι και άλλοι ότι αποσυντονίστηκαν. Γενικώς εξαρτάται από το παιδί».
Ερωτηθείσα για την επιλογή της να διεκδικήσει την εισαγωγή της στην Ιατρική, απάντησε πως «μου αρέσει η Ιατρική, γιατί είναι απλά η πιο ενδιαφέρουσα που ταιριάζει και στον χαρακτήρα μου».
Αναφορικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των γιατρών στην Ελλάδα, επισήμανε πως «οι γιατροί, καλώς ή κακώς, θα χρειάζονται σε όλες τις εποχές και τις κοινωνίες. Είναι και ένας λόγος που το επάγγελμα αυτό άντεξε περισσότερο από τα άλλα στην οικονομική κρίση. Μάλιστα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, η αναγκαιότητά τους φάνηκε ακόμη περισσότερο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το