Τοπικά

Η πρώτη γυναίκα στα 100 χρόνια του «Ζαγορίν» “Θ”

Σ16 Φ1 ΜΟΝΟΣΤΗΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΡΟΥΤΑ

Η πρώτη γυναίκα που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς στα 100 χρόνια ζωής του και μάλιστα από τη θέση της αντιπροέδρου είναι η κ. Δέσποινα Βαρούτα, αγρότισσα η ίδια για 25 συνεχή χρόνια, μία από τις εκατοντάδες γυναίκες της Ζαγοράς, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, στηρίζοντας το οικογενειακό εισόδημα.
Μάλιστα η κ. Βαρούτα κατέχει θέση αντιπροέδρου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ζαγορίν», ο οποίος αντέχει στην οικονομική κρίση, έχοντας αναπτύξει πλούσια οικονομική δραστηριότητα και εξάγοντας τα προϊόντα του σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.
Για την κ. Βαρούτα δεν είναι η πρώτη φορά, που ενεργοποιήθηκε στα κοινά. Για χρόνια ήταν στους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της περιοχής, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί και στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.
Μητέρα τριών παιδιών, συνδυάζει την εργασία με την οικογένεια και τις ευρύτερες υποχρεώσεις.
Στον αγροτικό συνεταιρισμό έχει ενεργοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο και όπως τόνισε, «είναι ιδιαίτερη τιμή μου να είμαι η πρώτη γυναίκα, που δραστηριοποιείται στο διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, από τότε που συστάθηκε, δηλαδή εδώ και 100 χρόνια. Προσωπικά αποτελεί για μένα τιμή και μεγάλη ευθύνη, και μάλιστα σε μια περίοδο, που ο Συνεταιρισμός μας βρίσκεται σε κομβικό σημείο ανάπτυξης και ιστορίας. Οι γυναίκες από τη φύση τους είναι οργανωτικά όντα και πιστεύω ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στον συνεταιρισμό, στην κοινωνία, στον Δήμο».
Η ίδια είναι μία από τις γυναίκες αγρότισσες της Ζαγοράς, που εργάζονται στις μηλοκαλλιέργειες. «Περίπου 25 χρόνια εργάζομαι ως αγρότισσα», ανέφερε η ίδια.
Μάλιστα για την προώθηση της γυναικείας αγροτικής δράσης που μπορεί να συνδυαστεί και με την επιχειρηματικότητα, ανέφερε πως σε συνεργασία με το γυναικείο αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγοράς ετοιμάζουμε για φέτος τρία μεταποιητικά προϊόντα, με πρώτο το πετιμέζι από φιρίκι μήλου. Είναι τα επετειακά προϊόντα για τα 100 χρόνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.
«Η Ζαγορά είναι μια ορεινή περιοχή και η γυναίκα δουλεύει, όπως όλη η οικογένεια, χειρωνακτικά, για να πετύχουμε την κατάλληλη παραγωγή μήλων, να γίνει η συγκομιδή και η ποσότητα να φτάσει στα Ψυγεία του Συνεταιρισμού, ώστε να προωθηθεί στις αγορές. Επίσης πολλές γυναίκες εργάζονται και στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμό», τόνισε η κ. Βαρούτα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το