Τοπικά

Προσφεύγουν στο ΣτΕ για την ακύρωση της άδειας κατασκευής του εργοστασίου SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου

Η Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας  από την δημοτική αρχή. Την υπόθεση έχει αναλάβει εξειδικευμένος δικηγόρος της Αθήνας και οι συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες είναι πολυδάπανες. Για το λόγο αυτό εκτός από τον ήδη υπάρχον λογαριασμό ενίσχυσης στην τράπεζα Πειραιώς (6258-149202-870, ΙΒΑΝ: GR06 0171 2580 0062 5814 9202 870) η Επιτροπή έχει ξεκινήσεις και διεθνή καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης (crowdfunding), καλώντας όλους να συμβάλλουν οικονομικά είτε με κατάθεση στον λογαριασμό είτε συμμετέχοντας στο crowd funding (που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://gogetfunding.com/volos-citizens-committee.
Η απόφαση ελήφθη μετά την ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Μαρτίου 2021 και των τακτικών εβδομαδιαίων συναντήσεων όλων των ενεργών μελών.

Στο μεταξύ, ιδρύθηκε ο Σύλλογος “Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον” και καλεί νέα μέλη που μπορούν να απευθυνθούν στο [email protected] προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.

Επίσης, ψηφίστηκε για πρώτη φορά Κανονισμός Λειτουργίας ο οποίος διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της Επιτροπής. Το Συντονιστικό της Επιτροπής ανανεώθηκε πλήρως, πλέον αποτελείται από νέα μέλη με θητεία διάρκειας 6 μηνών, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή είναι μία από τις ομάδες από τις έως τώρα 11 πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν στο “7 for earth”, μια περιβαλλοντική σύμπραξη, που με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει από τις 1/06 εως 07/06 μια σειρά δράσεων με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση, την κινητοποίηση και τον διάλογο για περιβαλλοντολογικά ζητήματα που ταλανίζουν πολλές πόλεις της Ελλάδος. Ενδεικτικά, συμμετέχουν ομάδες απο Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, Λάρισα, Βόλο κλπ και η λίστα είναι ανοιχτή για νέες συμμετοχές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση στην σελίδα του 7forEarth: www.facebook.com/7forearth ή στα τηλ. 6934720656 6980417352 ή στα email [email protected] και [email protected]

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η μηνιαία ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Απριλίου 2021 θα γίνει Τετάρτη 7 Απριλίου, ώρα 20:00 διαδικτυακά ή αν το επιτρέψουν οι συνθήκες δια ζώσης στο θεατράκι του Αναύρου με δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης όσων δεν μπορούν να παρευρεθούν. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από την σελίδα της Επιτροπής στο Facebook: facebook.com/epitropiAgonaVolou.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το