Τοπικά

Προσδοκίες εμπόρων του Βόλου για γεμάτα ταμεία στην Βlack Friday

Προσδοκίες για γεμάτα ταμεία έχουν οι έμποροι της πόλης ενόψει της Βlack Friday που θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή. Τα καταστήματα ήδη επικοινωνούν μέσα από το διαδίκτυο, αλλά και με ηλεκτρονικά μηνύματα τις εκπτώσεις που θα κάνουν για τους πελάτες και ετοιμάζονται για μια μέρα που ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν αξιόλογους τζίρους.

Άλλωστε μπορεί την πρωτοκαθεδρία στις αγορές να έχουν τα είδη τεχνολογίας και ψηφιακών πολυμέσων, ωστόσο, και οι άλλοι κλάδοι παρουσιάζουν κινητικότητα.
«Η Black Friday είναι προωθητική ενέργεια που άρχισε από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς, δεν είναι δηλαδή κάτι το θεσμοθετημένο. Ωστόσο, έχει καθιερωθεί εδώ και περίπου μια επταετία» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος και συμπλήρωσε πως τα εμπορικά θα προβούν γι’ αυτή τη μέρα σε εκπτώσεις, «αν και πρέπει να αναφερθεί πως σε όλη τη διάρκεια του χρόνου οι μικρομεσαίες τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις έχουν ελκυστικές τιμές στα προϊόντα τους, ενώ κάνουν και πιο χαμηλές τιμές στο ταμείο λόγω της σχέσης που έχουν καλλιεργήσει εδώ και χρόνια με τους πελάτες τους, τους οποίους γνωρίζουν πλέον προσωπικά».
Η «Black Friday» κάνει πολύ καλά ταμεία για τα εμπορικά καταστήματα. Οι έμποροι θα υποστηρίξουν και φέτος τη συγκεκριμένη μέρα, εντούτοις εκφράζουν κάποιες ενστάσεις. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Οντόπουλος, στο εξωτερικό αυτή τη μέρα τα καταστήματα πωλούν τα προϊόντα που έχουν σε στοκ και τα οποία τα διαθέτουν σε πολύ χαμηλή τιμή ώστε να τα πουλήσουν, διαφορετικά είτε θα τα πετάξουν είτε θα συνεχίσουν να πιάνουν χώρο στις αποθήκες τους. Επίσης οι εκπτώσεις γίνονται μόνο την Παρασκευή. Στην Ελλάδα ακολουθείται από τα πολυκαταστήματα άλλη τακτική. «Βλέπουμε αφενός πως γίνονται εκπτώσεις και σε τωρινούς κωδικούς και όχι μόνο στα παλιά προϊόντα αφετέρου οι εκπτώσεις επικοινωνούνται εδώ και έναν μήνα από τα πολυκαταστήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αγορά εδώ και δύο εβδομάδες να έχει «νεκρώσει», γιατί όλοι περιμένουν να έρθει η Βlack Friday. Επίσης, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πως, επειδή εκείνη την μέρα γίνονται μεγάλες καταναλώσεις, τις επόμενες δύο εβδομάδες μετά την Βlack Friday η κατανάλωση στην αγορά είναι πολύ υποτονική. Έτσι μπορεί τα ταμεία των καταστημάτων εκείνη τη μέρα να είναι καλά, αλλά το ισοζύγιο δεν είναι θετικό για το χρονικό διάστημα πριν και μετά τη μέρα αυτή. Επίσης σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τη «Λευκή Νύχτα», όπου έρχεται κόσμος από άλλες πόλεις για να ψωνίσει, οπότε εισρέει χρήμα στην τοπική αγορά, τη μέρα αυτή της Black Friday όλες οι καταναλώσεις προέρχονται από τους κατοίκους της πόλης χωρίς μάλιστα να έχουν πέσει και τα δώρα των Χριστουγέννων».
Ο κ. Οντόπουλος συμπλήρωσε πως «αυτή τη μέρα σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι αγορές για τα προϊόντα τεχνολογίας και τις ηλεκτρικές συσκευές. Και επειδή υπάρχουν εκπτώσεις, ο κόσμος αγοράζει τέτοια προϊόντα τα οποία, όμως, είναι και πάλι υψηλής αξίας φτάνοντας ακόμη και τα 500 ευρώ για μια οικογένεια. Έτσι αυτά τα ποσά λείπουν γενικά τις υπόλοιπες μέρες από την αγορά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το