Τοπικά

Προς εκμίσθωση ο ξενώνας «Αρχοντικό Σισιλιάνου» στη Μακρινίτσα

Ο Δήμος Βόλου έχει στην κυριότητά του τον δημοτικό ξενώνα «Αρχοντικό Σισιλιάνου» που βρίσκεται στη Μακρινίτσα και κατασκευάστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Αρχοντικού ακολουθεί πιστά το στιλ της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Πηλίου. Ωστόσο, το ακίνητο σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτο. Το θέμα της εκμίσθωσής του θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου αύριο Δευτέρα, ενώ σημειώνεται πως σύμφωνο ως προς την εκμίσθωση είναι και το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από επιτροπή βάσει των όρων που θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Αν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα θα επαναληφθεί. Σε περίπτωση που και η δεύτερη δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, τότε η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία.

Και κατάστημα στη Μαυροκορδάτου
Προς εκμίσθωση αναμένεται να διατεθεί και το ισόγειο κατάστημα ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος «Χρυσούλας Ζώγια» από τον Δήμο Βόλου. Πρόκειται για ακίνητο 93,79 τ.μ. επί της οδού Μαυροκορδάτου 40 με Γαλλίας στον Βόλο. Θετική ως προς την εκμίσθωση ήταν και η απόφαση του συμβουλίου της Κοινότητας Βόλου. Για την εκμίσθωση θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.
Το Σώμα θα λάβει απόφαση και για την ανανέωση της μίσθωσης διαμερίσματος ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος «Απόστολου Αλεξ. Δράκου» στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς. Το κληροδότημα έχει στην κυριότητά του και ένα διαμέρισμα 86,4 τμ που βρίσκεται σε πολυκατοικία επί της οδού Κωνσταντά. Το ακίνητο είναι μισθωμένο με συμφωνητικό που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου. Ο μισθωτής ζήτησε την ανανέωση της διάρκειας μίσθωσης για άλλα τρία χρόνια ώς το 2026 με μίσθωμα 310 ευρώ.
Σημειώνεται πως το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει και την εκτέλεση εργασιών σε διαμέρισμα του ίδιου κληροδοτήματος που χρήζει επισκευής και συντήρησης προκειμένου να γίνει δημοπρασία για την εκμίσθωσή του, για την εκπλήρωση του σκοπού του διαθέτη. Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται σε 24.750 ευρώ.

Πλήρους απασχόλησης γίνονται 13 υπάλληλοι ΙΔΟΧ
Στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο έρχεται προς έγκριση και η αύξηση του ωραρίου εργασίας 13 υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ειδικότητας ΥΕ Σχολικών καθαριστών – καθαριστριών. Η απόφαση αφορά καθαριστές και καθαρίστριες που απασχολούνται σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και εργάζονται για 3 ή 5,5 ώρες. Με την απόφαση που θα ληφθεί, θα απασχολούνται πλέον ως πλήρους απασχόλησης. Οι δαπάνες που θα προκύψουν από την αύξηση των ωρών εργασίας ανέρχονται στο ποσό των 17.817 ευρώ.

Προσωπικό για εποχιακές ανάγκες
Θα καθοριστούν επίσης οι ειδικότητες προσωπικού που θα προσληφθεί για την αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων 2022 με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Η Οικονομική Επιτροπή είχε αιτηθεί την έγκριση σύναψης τεσσάρων συμβάσεων, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε μόνο μία θέση. Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει την καθορισμό μίας θέσης ειδικότητας ΥΕ προσωπικού καθαριότητας εσωτερικών χώρων διάρκειας για οχτώ μήνες.
Όσον αφορά τον καθορισμό των ειδικοτήτων προσωπικού που θα προσληφθεί για εποχιακές ανάγκες στο πλαίσιο προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023, ενώ η Οικονομική αιτήθηκε τη σύναψη τεσσάρων συμβάσεων, το υπουργείο ενέκρινε μόνο τις δύο θέσεις. Πρόκειται για έναν οδηγό ΔΕ για την Υπηρεσία Πρασίνου και έναν υπάλληλο ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού για την Υπηρεσία Δόμησης που θα απασχοληθούν για οχτώ μήνες.

Παρατάσεις σε έργα
Προς παράταση βρίσκεται η προθεσμία του έργου που αφορά στην αποκατάσταση οδοστρωμάτων στον Δήμο Βόλου. Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο ζήτησε την παράταση της προθεσμίας κατασκευής μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου. Παράταση θα δοθεί και στην προθεσμία για το έργο ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στα Παλαιά Βόλου μετά από αίτηση του αναδόχου λόγω ακατάλληλων καιρικών συνθηκών. Η παράταση θα δοθεί για 45 ημέρες ώς τις 26 Μαΐου. Στο μεταξύ, κατά έξι μήνες, θα δοθεί παράταση για την ολοκλήρωση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Βόλου που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου».

Φύλαξη κτιρίου
Θα αποφασιστεί επίσης η φύλαξη όλο το 24ωρο στο κτήριο όπου στεγάζεται ο βρεφονηπιακός σταθμός «Τα ζουζουνάκια» στα Άνω Λεχώνια. Το κτήριο όπου στεγάζεται ο σταθμός είναι ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος «Θωμά Καλούτσα». Επίσης, θα εγκατασταθεί και σύστημα ασφαλείας πυρανίχνευσης, συναγερμού και καμερών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το