Αθλητισμός

Προπονούνται και περιμένουν την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ oι παίκτες του Βόλου

Προπονούνται και περιμένουν οι παίκτες του Βόλου. Η ημερομηνία της επανέναρξης της Σούπερ Λιγκ έχει ληφθεί, οι ομάδες θα μπουν και πάλι στο χορτάρι το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της ΓΓΑ, η οποία και θα επικυρώσει την απόφαση της Λίγκας.
Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν αρχικά με ατομικές προπονήσεις για λίγες μέρες, ενώ πλέον οι προπονήσεις είναι ομαδικές, δίνοντας τη δυνατότητα στην τεχνική ηγεσία να δουλεύει με τους παίκτες και πάνω στον τομέα της τακτικής, πέρα από τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Όλο το διάστημα της καραντίνας οι παίκτες του Βόλου εφάρμοσαν πρόγραμμα εκγύμνασης που τους είχε χορηγήσει το προπονητικό επιτελείο, ενώ εδώ και τρεις εβδομάδες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις. Αν λάβουμε υπόψη, πως υπάρχουν μπροστά σχεδόν άλλες δύο εβδομάδες προετοιμασίας, η ομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αν και δεν θα υπάρχει ρυθμός, λόγω της έλλειψης παιχνιδιών. Αρκεί να τονίσουμε, πως το τελευταίο παιχνίδι για τον Βόλο ήταν την 1η Μαρτίου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Επειδή δεν μπορούν να δοθούν φιλικά παιχνίδια, όταν ο Βόλος θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, θα έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η μεγάλη αγωνία των ομάδων είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα δίχως να παρουσιαστεί κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα, το οποίο θα δυσκολέψει τα πράγματα, τόσο στην ΠΑΕ που θα έχει το πρόβλημα, όσο και στο πρωτάθλημα. Γιατί, αν ένας σύλλογος μπει σε καραντίνα, όπως είναι λογικό, δεν θα αγωνίζεται για κάποιες μέρες και δεν αποκλείεται, στην περίπτωση αυτή, να τεθεί θέμα οριστικής διακοπής στο πρωτάθλημα.
Ήδη τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ είναι πολλά, με τις επαρχιακές ομάδες, όπως είναι ο Βόλος, να έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπολογίζεται πως για τις «μικρές» ΠΑΕ η χασούρα θα είναι της τάξης του 30%.

Αρχίζουν προπονήσεις οι «μικροί» του Βόλου
Οι ηλιακές ομάδες Κ19, Κ17, Κ16 και Κ14 αρχίζουν και πάλι προπονήσεις από αύριο Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοίκηση του συλλόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αγαπητοί μας αθλητές και αγαπητοί μας γονείς, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης της Γ.Γ.Α για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, σας ενημερώνουμε ότι η ακαδημία ποδοσφαίρου του Βόλου θα ξεκινήσει και πάλι τις προπονήσεις την Τετάρτη 27 Μαΐου για αθλητές 13 ετών και άνω (Κ19, Κ17, Κ16, Κ14).

Η ομάδα Κ17

Σύμφωνα με την ΚΥΑ: Κατ’ εξαίρεση των απαγορεύσεων που επιβάλλονται δυνάμει του άρθρου 1, από τις 18.5.2020 επιτρέπεται:
Η λειτουργία όλων των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών (Α.Α.Ε.) ηλικίας δεκατριών ετών και άνω (γεννημμένοι έως και τις 31.12.2007) και με τους όρους και τους περιορισμούς που αναφέρονται στο Παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των αθλητών στις προπονήσεις είναι o προ αγωνιστικός ιατρικός έλεγχος.
Για τον λόγο αυτό όλοι οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή γιατρού (παιδιάτρου, παθολόγου ή καρδιολόγου).
Αν κάποιος έχει νοσήσει από Covid-19, η ιατρική βεβαίωση πρέπει να είναι αποκλειστικά από καρδιολόγο.
Χωρίς ιατρική βεβαίωση δεν θα επιτραπεί σε κανέναν αθλητή η είσοδός του στους χώρους του αθλητικού κέντρου. Ακολουθεί το ιατρικό έγγραφο που θα πρέπει να εκτυπωθεί και να συμπληρωθεί από τον εξετάζοντα γιατρό.
https://gga.gov.gr/…/%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%C
Για τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση βάσει νεότερης ενημέρωσης από την Γ.Γ.Α.
Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των αθλητών μας και την υγεία αυτών θα τηρούνται πιστά οι γενικές οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Γ.Γ.Α, ο κάθε αθλητής της σχολής κατά την είσοδό του θα θερμομετρείται (έχουμε προμηθευτεί τελευταίας τεχνολογίας θερμόμετρα μετώπου), θα χρησιμοποιεί αντισηπτικό, ενώ θα καταγράφεται, στον χώρο της γραμματείας.
Οι αθλητές για να λάβουν μέρος στις προπονήσεις θα πρέπει αφού προσκομίσουν την βεβαίωση προ αγωνιστικού ιατρικού ελέγχου να έχουν μαζί τους:
1. Μικρό μπουκαλάκι αντισηπτικό ή αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια
2. Πετσέτα για ατομική χρήση
3. Ατομικό μπουκαλάκι νερού
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Μιχάλη Καπουρνώτη (6936578196) ή με τους προπονητές Μιλήγκα Γιώργο (Κ19/Κ14), Ακτσιαλή Γιάννη (Κ17), Δανόπουλο Γιώργο (Κ16), Νατσικόπουλο Θανάση (Κ14), Τσιντζιλώνη Απόστολο (προπονητής τερματοφυλάκων).
Μένουμε υγιείς, ξαναβρισκόμαστε στα γήπεδα, προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας και αθλούμαστε με υπευθυνότητα και ασφάλεια».

Κεντρική φωτό: Η ομάδα Κ19 του Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το